eur:
392.51
usd:
366.12
bux:
66839.2
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Police.hu

Új rendőri egységet vetnek be a Budapest környéki utakon

Új keletű rendőri egységet alakítottak ki a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon. A megye útjain a biztonságos közlekedést szolgálják, és vadásznak a szabálytalankodókra.

November elseje óta járja Pest megye útjait a gyors reagálású egység, amely egyszerre nyújt támogatást a forgalom résztvevőinek, valamint saját kollégáinak is. A police.hu cikke szerint az egység az általános közlekedésrendészeti feladatok mellett képes kezelni az előre tervezett és a váratlanul adódó forgalmi helyzeteket is.

Öt nagy teljesítményű motorkerékpárral és a rendőrségi autóflotta krémjét jelképező, szintén dinamikus tempóra termett szolgálati gépkocsikkal látja el feladatait. A delegáció­kísérések, rendezvények, illetve útvonalak biztosítása is a csoport feladata, de kezelnie kell a nem tervezhető, baleset vagy az egyéb ok miatt kialakuló forgalmi helyzeteket is.

Ha nem kapnak riasztást, akkor a többi rendőri egységhez hasonlóan a szabálysértő járművezetők kiszűrésén dolgoznak. Az alosztály intézkedési területe az egész megye, jelen van az autópályáktól, autóutaktól kezdve a főutakon, alsóbbrendű utakon, de akár települések belterületén is. Használnak hatósági jelzés nélküli szolgálati gépkocsit is, de azt is egyenruhában, tehát nem állítanak „csapdát”, és soha nem kell szabályszegést provokálniuk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×