eur:
392.24
usd:
366.73
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Új forgatókönyv az MSZP megszűnésére - lapszemle

Áprilisi tarifaemelésben bíznak a taxisok - írja a Világgazdaság. A Magyar Nemzet szerint Fodor Gábor egyéniben indulhat Vona Gábor ellen.

A választás után szűnjön meg az MSZP, és új névvel, a Párbeszéddel közösen folytassa tovább a parlamenti munkát – ebben a forgatókönyvben gondolkodnak a Magyar Idők szerint olyan szocialista prominensek, mint Lendvai Ildikó vagy Puch László. A lap úgy tudja, hogy az új formációban a szocialisták fiatalabb generációja, Kunhalmi Ágnes, Tóth Bertalan és Harangozó Tamás kapna főszerepet.

Könnyen lehet, hogy Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke indulhat el az MSZP és a Párbeszéd logója alatt április 8-án a gyöngyösi választókerületben a Jobbikot vezető Vona Gábor ellen; már ha ezt így elvállalja – értesült a Magyar Nemzet. A szocialisták ugyanis listás helyet nem adnának a politikusnak, de elképzelhető, hogy egyéniben támogatnák.

A Világgazdaságban arról olvashatnak, hogy a hatvanasok az új negyvenesek. Több társadalomkutató már évek óta kongatja a vészharangot, hogy várhatóan 2050-re Európa lakosságának a negyede 65 év felett lesz, ami a jelenlegi szociális rendszerekre óriási terhet róna. Rudas Tamás szociológus viszont egy nemrég tartott előadásában arra világított rá, hogy az idősödő társadalom nem azonos az elöregedő társadalommal.

Elképesztő nap után happy enddel zárult a kedd a Wall Streeten, miután a meghatározó tőzsdeindexek jókora, 2 százalék körüli emelkedéssel fejezték be a kereskedést – olvasható a Portfolión. Azt követően tehát, hogy a Dow Jones hétfőn hat és fél éve nem látott, több mint 4 százalékos esését szenvedte el, kedden 2,3 százalékkal emelkedett az index, amire legutóbb 2016 novemberében volt példa. Bővebben a tőzsdeindexek mozgásáról 9 óra után, Üzleti Reggeli című műsorunkban hallhatnak.

A Pénzcentrum szerint a falusi kisboltok jelentős része a tönkremenetel széléhez igencsak közel jutott az elmúlt években, sokan le is húzták végleg a rolót. Mára 219-re nőtt a bolt nélküli települések száma, ami négyszer több mint 15 éve.

A Világgazdaságban arról olvashatnak, hogy április elejétől emelnék tarifáikat a taxisok, amennyiben a főváros is rábólint. A személyszállítók 10-15 százalékos korrekciót tartanának indokoltnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×