eur:
393.29
usd:
366.25
bux:
66861.73
2024. április 26. péntek Ervin
Mentő szállította Szegedről Budapestre a Bulgáriában kómába esett magyar lányt

Mentő szállította Szegedről Budapestre a Bulgáriában kómába esett magyar lányt

Hétfő délelőtt mentőautó szállította Burkus Vanesszát Szegedről a fővárosba. A másfél hónapja Bulgáriában autóbalesetet szenvedő 19 éves lányt az Országos Rehabilitációs Intézetben kezelik tovább.

Hétfő reggel mentőautó szállította el Szegedről Burkus Vanesszát, a fővárosban kezelik tovább, mert helyben nem tudták vállalni a további kezelését. A bulgáriai autóbalesete után másfél hónapja éber kómában lévő lány vasárnap délben kézzel írt üzenettel lepte meg szüleit, akik bíznak benne, hogy ez már annak a jele, hogy lassan visszatér tudata, amelyet a baleset után elveszített - írja a Délmagyarország.

A 19 éves lányt az Országos Rehabilitációs Intézetben kezelik tovább.

A szegedi idegsebészeti klinikán még megvizsgálta az intézetvezető professzor, mielőtt útnak indította, és biztató mondatokat tudott mondani az állapotáról, amely többhétnyi éber kómát követően hirtelen javulni kezdett.

A baleset után sokáig semmire nem reagált a külvilágból, leszámítva azt az egyetlen alkalmat, amikor szerelmére, Martinra nézett, és megszorította a kezét. Néhány napja azonban már megcsinálta, amit szülei mondtak neki, levette az ajakbalzsamja kupakját, és bekente vele a száját, a fülhallgatót a fülébe illesztette. Mindenkit követ a szemével, de az idegenek utasításait nem hajlandó végrehajtani. Legutóbb írt a szüleinek, előtte pedig a telefonján küldött üzenetet. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×