eur:
392.25
usd:
366.77
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Török Gábor: ekkor bukhat meg a Fidesz

Török Gábor szerint a Fidesznek az a célja, hogy kétmilliós táborát egyben tartsa a következő választásokig.

A Fidesz akkor fog megbukni, ha a saját bázisában repedések keletkeznek, vagy valamiért egybe rendeződik az ellenzék. Erre ugyanakkor semmilyen jel nem utal – mondta Török Gábor az ATV műsorában.

A politikai elemző szerint a Fidesz bázisát az bizonytalaníthatja el, ha bizonyíték kerül elő Orbán Viktorról – vagy valami súlyos erkölcsi lépésről, vagy szakmai hibáról, vagy anyagi visszaélésről.

Ilyen dolognak csak Simicska Lajos lehet a birtokában.

Vagyis ha valaki veszélyes lehet a Fideszre, az ő, és csakis ő – jelentette ki.

A Fidesz választási győzelmét sem az Egyesült Államok, sem Brüsszel, sem az Európai Néppárt, sem a CEU nem veszélyezteti – vélekedett Török Gábor, hozzátéve, az már más kérdés, hogy Soros György személyesen veszélyezteti-e. Ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet a Heti Válaszban egy név nélkül nyilatkozó fideszes vezetőre hivatkozva megjelent mondatra, amely így hangzik: amit hazudtunk, az igaznak bizonyult, vagyis az ideális, visszalőni képtelennek tűnő ellenfél végül visszalőtt. Török úgy látja: Soros hatása a folyamatokra, a reakciókra, a reagálókra sokkal nagyobb, mint gondolták. A kormány vudubábukkal szeret küzdeni, és Sorost ilyennek tartották a Fidesz vezetői, de mintha Soros Györgyről kiderült volna, hogy nem vudubábu – emelte ki.

A politikai elemző szerint a Fidesznek az a célja, hogy a 2 milliós szavazótáborát egyben tartsa a jövő tavaszi parlamenti választásokig. A Fidesz nem kamikáze akcióba kezdett a CEU elleni támadással,

a döntést racionális mérlegelés előzte meg.

A választás előtt egy évvel csak a célközönség a fontos, így a Fideszt ma nem érdekli, hogy a társadalom saját táboron kívüli része mit gondol a lex CEU-ról – vélekedett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×