eur:
393.29
usd:
366.25
bux:
66861.73
2024. április 26. péntek Ervin

Az ombudsman az álrendőrökről

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint megengedhetetlen, hogy egy civil szervezet tagjai "rendőrség" feliratú autóval, rendőrségi rádiót használva, lényegében rendőrnek tűnve közreműködjenek tömegrendezvények biztosításában.

Szabó Máté azután adta ki erről szóló állásfoglalását, hogy megállapította: október 22-én és 23-án nem létező egyenruhában, megkülönböztető jelzést használó autóval intézkedtek ismeretlenek.

Az ombudsman közölte: érdeklődésére az országos rendőrfőkapitánytól azt a tájékoztatást kapta, hogy az érintett, a BRFK tulajdonában lévő gépkocsit egy polgárőr és önkéntes tűzoltó egyesületnek adták át használatra.

Az országgyűlési biztos szerint az, hogy ezzel az autóval, és nem létező, de BRFK feliratú egyenruhában intézkedtek alkalmas arra, hogy alapjaiban ingassa meg a rendőrség iránti közbizalmat. Az ombudsman az ügyben az Országgyűléshez, a legfőbb ügyészhez, az igazságügyi és rendészeti miniszterhez, valamint az országos rendőrfőkapitányhoz fordult.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×