eur:
392.96
usd:
365.88
bux:
66584.68
2024. április 26. péntek Ervin

Bajnai: "Megerősödött országot fogok átadni az utódomnak"

A miniszterelnök szerint stabilan, a válságból kikerülve és megerősödve adja majd át az országot utódjának a kormány. Bajnai Gordon azt mondta: az egyensúly helyreállítása után elkezdett visszatérni a bizalom, a kormány intézkedései pedig - világgazdaság javulása mellett - a gazdaság élénkülését, a munkahelyteremtést, az állami bevételek növekedését eredményezik a következő években.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a válságnak nincs vége, lehetnek visszaesések a világgazdaságban, de ezekre Magyarország készül. Bajnai Gordon szerint 2010 rendkívüli esztendő lesz, hiszen összeadódik az idei és a jövő évi visszaesés mértéke, amely így 7 és fél százalék lesz, emiatt 2000 milliárd forinttal csökken a GDP, vagyis jóval kevesebb pénzt lehet elosztani. Megismételte: a költségvetésben prioritása lesz a közbiztonságnak, az egészségügynek és a munkavállalás ösztönzésének.

A Fidesz elnöke korábban azt mondta: a jelenlegi gazdaságpolitika az összeomlás felé viszi az országot. Orbán Viktor a saját honlapjára feltett videón úgy fogalmazott: a Fidesznek - hatalomra kerülése esetén - jelentős változásokat kell elérnie a gazdasági folyamatokban, hogy megakadályozzák a foglalkoztatottak számának további csökkenését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×