eur:
392.43
usd:
367.23
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Nincs napirenden az egészségbiztosítási törvény újragondolása

Nem tervezik módosítani az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvényt - jelentette ki Schvarcz Tibor, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szocialista alelnöke.

Annak érdekében, hogy ne írjanak ki a biztosítási rendszerről is népszavazást, a szocialista frakció inkább átalakítaná, vagy visszavonná a februárban elfogadott törvényt - írta mai számában a Népszabadság.

Schvarcz Tibor szerint erről nem esett még szó, de a keddi informális frakcióülésen felvetődhet a kérdés. Azokat az értesüléseket azonban cáfolta, melyek az egészségügyi tárcavezető távozásáról szólnak.

A lap szerint egyes MSZP-s politikusok azért tartják szükségesnek a reform újragondolását, mert a magánbefektetők már így is óvatosabbakká váltak, nem kéne megvárni, amíg ezt be is jelentik.

Az újság szerint nincs kizárva, hogy többen javasolni fogják a törvény hatálybalépésének elhalasztását, illetve szóba kerülhet a jogszabály olyan módosítása is, amely kihagyná a magánbefektetői kört az egészségbiztosítás szervezéséből.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×