Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szonda Ipsos: négyfősre bővült a népszerűségi lista élvonala

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az utóbbi hónapokban négy főre bővült a népszerűségi lista élvonala: Sólyom László, Szili Katalin és Dávid Ibolya mellé - hozzájuk hasonló pontszámmal - Göncz Kinga is csatlakozott - olvasható a Szonda Ipsos felmérésében.

A Szonda Ipsos Népszabadságban közölt felmérése szerint Göncz Kinga külügyminiszter is csatlakozott a legnépszerűbb politikusok élvonalához.

A közvélemény-kutató cég kutatási igazgatója szerint feltehetően a betöltött funkcióik miatt kedvezőbb ezen politikusok megítélése, amihez mérsékelt, konfrontációkat kerülő stílusuk is hozzájárulhat.

Závecz Tibor az InfoRádióban úgy vélte: Szili Katalinra, Dávid Ibolyára és Göncz Kingára is igaz, hogy kevéssé osztják meg a közvéleményt, mint a politikusok többsége. Ennek kézzelfogható bizonyítéka, hogy nemcsak a saját, hanem a másik oldalon lévő szavazók körében elfoglalt pozíciójuk is nagyon jónak mondható.

Az MSZP táborán belül - ahol egyébként Gyurcsány Ferenc 72 ponttal első helyezett - második-harmadikként Szili Katalin és Göncz Kinga található, 66, illetve 64 ponttal.

Az MDF elnöke, Dávid Ibolya a kormánypárti szavazók által felállított rangsorban 55 pontjával megelőz számos szocialista politikust.

A Fidesz szimpatizánsai között a saját politikusaikat a külügyminiszter és a házelnök követi 41-41 ponttal - ebben a körben ők a legkedveltebb kormánypárti személyiségek. Lényegében velük azonos megítélés alá esik az MDF elnöke is, ő 39 pontot kapott a Fidesz támogatóitól.

Szili, Göncz és Dávid politikai vegyértékeit erősítheti, hogy a pártválasztásukban bizonytalanok csoportjában ők hárman a leginkább elfogadhatók, megelőzik Sólyom Lászlót.