eur:
392.43
usd:
367.23
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Szonda Ipsos: négyfősre bővült a népszerűségi lista élvonala

Az utóbbi hónapokban négy főre bővült a népszerűségi lista élvonala: Sólyom László, Szili Katalin és Dávid Ibolya mellé - hozzájuk hasonló pontszámmal - Göncz Kinga is csatlakozott - olvasható a Szonda Ipsos felmérésében.

A Szonda Ipsos Népszabadságban közölt felmérése szerint Göncz Kinga külügyminiszter is csatlakozott a legnépszerűbb politikusok élvonalához.

A közvélemény-kutató cég kutatási igazgatója szerint feltehetően a betöltött funkcióik miatt kedvezőbb ezen politikusok megítélése, amihez mérsékelt, konfrontációkat kerülő stílusuk is hozzájárulhat.

Závecz Tibor az InfoRádióban úgy vélte: Szili Katalinra, Dávid Ibolyára és Göncz Kingára is igaz, hogy kevéssé osztják meg a közvéleményt, mint a politikusok többsége. Ennek kézzelfogható bizonyítéka, hogy nemcsak a saját, hanem a másik oldalon lévő szavazók körében elfoglalt pozíciójuk is nagyon jónak mondható.

Az MSZP táborán belül - ahol egyébként Gyurcsány Ferenc 72 ponttal első helyezett - második-harmadikként Szili Katalin és Göncz Kinga található, 66, illetve 64 ponttal.

Az MDF elnöke, Dávid Ibolya a kormánypárti szavazók által felállított rangsorban 55 pontjával megelőz számos szocialista politikust.

A Fidesz szimpatizánsai között a saját politikusaikat a külügyminiszter és a házelnök követi 41-41 ponttal - ebben a körben ők a legkedveltebb kormánypárti személyiségek. Lényegében velük azonos megítélés alá esik az MDF elnöke is, ő 39 pontot kapott a Fidesz támogatóitól.

Szili, Göncz és Dávid politikai vegyértékeit erősítheti, hogy a pártválasztásukban bizonytalanok csoportjában ők hárman a leginkább elfogadhatók, megelőzik Sólyom Lászlót.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×