eur:
392.96
usd:
365.88
bux:
66584.68
2024. április 26. péntek Ervin

Az MDF támogatásával működik az újbudai MSZP-SZDSZ-koalíció

Az MDF külső támogatásával irányítja a XI. kerületet az MSZP-SZDSZ-koalíció a következő négy évben. Az októberi önkormányzati választás után patthelyzet alakult ki, mivel mind a kormánypárti, mind az ellenzéki pártok 19 képviselői mandátumot szereztek.

Az október 1-jei választás után az MSZP és SZDSZ - részben külön, részben közösen indulva - 19 mandátumot szerzett, a Fidesz-KDNP 16, az MDF 2, a MIÉP-Jobbik 1 helyet biztosított magának a 38 tagú közgyűlésben. Az MDF képviseletében Fodor Vince és Szőke László, a párt alelnöke foglal helyet a testületben.

Molnár Gyula szocialista polgármester bejelentette: megállapodást kötött a Magyar Demokrata Fórum XI. kerületi szervezetével a 2006-2010 közötti együttműködésről.

Molnár Gyula hangsúlyozta: a megállapodás nem koalíciós szerződés, azt a stabil városvezetés biztosítása érdekében kötötték meg.

A megállapodásban a felek vállalták, hogy a minősített többséget igénylő döntések esetében előzetesen egyeztetnek, és "amennyiben az előterjesztés Újbuda érdekeit szolgálja, akkor azokat közösen támogatják".

Megválasztották a kerület alpolgármestereit is: a szocialista Veresné Krajcár Izabellát és Bács Mártont, az SZDSZ-es Lakos Imrét, valamint az MDF-es Fodor Vincét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×