eur:
393.29
usd:
366.25
bux:
66861.73
2024. április 26. péntek Ervin

Hibáztak a szaloncukor vizsgálói

Elismerte a Baranya megyei főállatorvos, hogy hibáztak a szakemberek tavaly a kólibaktériummal szennyezett szaloncukrok vizsgálatakor. Vass Péter azt mondta: nem tudja miért, de munkatársai csak késve értesítették a vizsgálati eredményekről a gyártót és az ÁNTSZ-t.

A főállítorvos az InfoRádióban azt mondta: a két dolgozó ellen eljárást indítottak.

Erre az időre felfüggesztették a jutalmuk kifizetését, és ha a vizsgálat eredménye szerint felelősségre vonhatók, akkor fegyelmi eljárás is indul ellenük.

A határozat időben elkészült, az viszont nem szerepelt rajta, hogy kiknek, és meddig kell postázni - mondta Vass Péter.

Hozzátette: a minőségvédelmi bírságot ennek ellenére törvényesen szabták ki, hiszen a vizsgálatok során kimutatták a baktériumot a szaloncukorban.

Karácsony előtt Baranya megyében hoztak forgalomba mintegy 40 kilogramm kólibaktériummal fertőzött szaloncukrot.

A megjelölés szerint kifejezetten gyermekeknek szánt édesség ügyében a főállatorvos országos vizsgálatot rendelt el, ám a annak lezárulta után sem hozták nyilvánosságra a szaloncukrot gyártó cég nevét. A gyártó vállalatot 78 ezer forintra bírságolták.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×