eur:
392.25
usd:
366.77
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Schlett István: a bizonytalan szavazókért folyik a verseny

Schlett István politológus, egyetemi tanár szerint a mostani választási kampánnyal a 10-20 százaléknyi bizonytalan szavazót próbálják meggyőzni a pártok.

A politológus az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a pártok kampányát megtervező szakértők a választókat olyannak látják, akik csak a saját zsebükre gondolnak.

Schlett István szerint viszont az emberek jó része nem ilyen. Sokan erősen kötődnek pártjukhoz, amelyre nem racionális gazdasági szempontok miatt szavaznak, sokkal inkább érzelmi okokból.

A pártok a mostani ígérettömegben nem az emberek identitását akarják megerősíteni. A verseny a bizonytalan szavazókért folyik.

Nemrég Tölgyessy Péter arról beszélt az InfoRádióban: hatékonyabbá kell tenni a közigazgatást. Az adócsökkentési tervekről szólva kijelentette: a piacok nem örülnek a választások utáni radikális adócsökkentésnek.

Bence György filozófus pedig azt mondta: a mostani kampányban először van szó olyan kérdésekről, amelyek egy demokráciában napirenden vannak. Most elsősorban adókról, munkahelyekről, költségvetésről és vállalkozásokról van szó, a nemzetépítést érintő kérdések viszont elmaradnak ezek mögött.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×