Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tízmilliókba kerülnek Nora Mörk ellopott pikáns képei

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Fejenként 150 ezer norvég koronát követel Nora Mörk azoktól, akik megosztották az interneten a telefonjáról ellopott intim képeit. Egyelőre 15-en kapták meg a felszólítólevelet.

John Christian Elden, a norvég kézilabda-válogatott és a Győri Audi ETO világklasszisának ügyvédje a Dagbladet című norvég lapnak elárulta, a jelenleg éppen világbajnoki negyeddöntőre készülő jobbátlövő ígéretéhez híven keményen fellép támadóival szemben. Mörk még szeptemberben tudta meg, hogy a telefonjáról illetéktelenek ellopták a privát fényképeit, és terjeszteni kezdték az interneten. A sportoló november közepén állt ki a nyilvánosság elé, és közölte, minden eszközzel fellép a támadóival szemben: feljelentést tett, és járt a norvég parlament illetékes bizottsága előtt is.

Most az ügyvédje jelentette be, hogy azok, akik bizonyítottan megosztották Mörk illegális fényképeit, 150 ezer koronás, mintegy 4,5 millió forintos kártérítési felszólítást kaptak. Most két hetük van arra, hogy fizessenek, és aki végül nem ismeri el a károkozást, azt be is perlik, és a bíróságon már jóval többet is követelnek majd a jogsértőktől.  Egyelőre tizenöten kapták meg a felszólítólevelet, de a számuk még emelkedni fog, egyelőre azok kerültek képbe, akiket már a rendőrség is megbüntetett 15 ezer koronára.

"Nora nagyon kemény, és nem enged az igazából. Nem maga miatt harcol, hanem azért, hogy mások ne kerülhessenek hasonló helyzetbe" - mondta az ügyvéd.