eur:
394.44
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Moszkva, 2018. június 16.Izlandi szurkolók, mielőtt megkezdődik az oroszországi labdarúgó-világbajnokság D csoportja első fordulójának Argentína - Izland mérkőzése a moszkvai Szpartak Stadionban 2018. június 16-án. (MTI/AP/Matthias Schrader)
Nyitókép: Matthias Schrader

A szex is bekerült az izlandi sikerreceptbe

Eljött a nap, amelyen Izland óriásit léphet a világbajnoki nyolcaddöntő felé! Miután a horvátok már továbbléptek a csoportból, Argentínának 1 pontja van, Nigéria pedig pont nélkül áll, ha az északi ország csapata legyőzi afrikai ellenfelét, a kiesés szélére sodorhatja az Albicelestét.

Az izlandiak 1-1-gyel zárták az első vb-meccsüket, miként két éve az első Eb-mérkőzésüket is. Franciaországban a magyarok elleni, marseille-i meccs következett, újabb döntetlennel. De nem ez a lényeg, hanem hogy 2016-ban tovább tudtak lépni a csoportból. Most is ebben reménykednek.

A nigériai Szuper Sasok elveszítették az első mérkőzésüket – mégpedig simán 2–0-ra a horvátok ellen. Az afrikai válogatott korábban csak akkor tudott továbbjutni vb-csoportjából, ha az első mérkőzését megnyerte. A legutóbbi tizenhárom világbajnoki mérkőzéséből mindössze egyet nyert meg. A stadion lelátóinak felét, de lehet, hogy a háromnegyedét izlandi szurkolók töltik majd meg, ez az európai csapat mellett szól. Az időjárás már kevésbé: 32-35 fok közötti hőmérsékletet ígértek a meteorológusok a mérkőzés idejére.

Az izlandiak egyébként nem élnek aszkéta életet a torna alatt sem. A mérkőzés előtti napon tartott kötelező sajtótájékoztatón egy izlandi újságíró megkérdezte Hallgrimsson szövetségi kapitányt és a csapatkapitány Aron Gunnarsont, hogy tiltott-e a szex a játékosoknak a torna alatt. A kapitány azt mondta, hogy csak addig, ameddig a feleségek meg nem érkeznek. Ők ugyanis meglátogathatták férjeiket a második mérkőzés előtt. Hallgrimmson beszámolt még egy különlegességről: nincs hozzászokva a válogatottja, hogy egy nagy torna mérkőzése előtt esélyesként beszéljenek róla. Most pedig ez a helyzet…

Mindenesetre szó sincsen arról, hogy lebecsülnék a nigériai válogatottat. Hallgrimsson így jellemezte az ellenfelet: „Fizikailag erős, gyors, jó atlétákból álló, sok futásra képes csapat. Kiválóan kontrázó legénység, Az elmúlt időszakban taktikailag is sokat fejlődött, szerintem sok olyat tud, ami egy jó csapatot jellemez.”

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×