eur:
394.08
usd:
364.99
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
TURIN, ITALY - SEPTEMBER 24: John Elkann poses for photo during the Italian Tech Week on September 24, 2021 in Turin, Italy. Italian Tech Week is a festival of technology and resources in support of future technology. (Photo by Stefano Guidi/Getty Images)
Nyitókép: Stefano Guidi/Getty Images

Ferrari-elnök: Nem állunk le a munkával a Forma–1-ben

Több évnyi kemény munka fizetődik most ki a Ferrari Forma-1-es csapatánál John Elkann, az olasz sportautógyártó cég elnök-vezérigazgatója szerint.

A cégvezető szerdán, a Ferrari részvényeseinek éves találkozóján beszélt arról, hogy az idei F1-es idény az ő szempontjukból "igazán izgalmasan" alakul.

"Két évvel ezelőtt azt mondtuk, nagyon keményen kell dolgoznunk ahhoz, hogy újra versenyképesek legyünk, és most a szurkolóinkhoz hasonlóan magam is nagyon elégedett vagyok, hogy a legmagasabb szinten tudunk versenyezni" - jelentette ki Elkann. Hozzátette: "a szezon csak most kezdődött és a Forma-1-ben mindig nagyon kemények az ellenfelek, ezért fáradhatatlanul kell tovább dolgoznunk, valamint a legjobb tudásunk szerint kell folyamatosan optimalizálni a teljesítményünket".

Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője az idény eddigi három futamából kettőt megnyert és 34 pontos előnnyel áll az élen a világbajnoki pontversenyben.

A maranellói istálló a konstruktőrök között 2008-ban, egyéniben pedig a finn Kimi Räikkönen révén 2007-ben volt utoljára vb-győztes, tavaly és tavalyelőtt egyetlen futamot sem tudott nyerni, 2020-ban hatodik lett az istállók vb-pontversenyében, amely 1980 óta a legrosszabb eredménye. Az idei évben bevezetett szabálymódosításoknak megfelelően megépített vörös-fekete versenyautó azonban gyorsnak és megbízhatónak is tűnik, így most a csapatok rangsorát is a Ferrari vezeti 39 pontos előnnyel a címvédő Mercedes előtt.

A Forma-1-es vb a 23 futamosra tervezett idény negyedik fordulójával, az Imolában sorra kerülő Emilia Romagna Nagydíjjal folytatódik jövő hétvégén. Ez a helyszín a Ferrari egyik hazai versenye, a pályát a céget alapító Enzo Ferrariról és fiáról, Dinóról nevezték el.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×