eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
2019. június 30-i képen Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője másodikként ér célba a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Osztrák Nagydíján, a spielbergi pályán. A szervezők 2020. április 27-én bejelentették, hogy a koronavírus-járvány miatt törölték a június 28-ra kiírt Forma-1-es Francia Nagydíjat. Az autós gyorsasági világbajnokság idénye el sem kezdődött, és a francia futam már a tizedik, amelyre a fertőzés terjedése és a bevezetett korlátozó intézkedések miatt nem kerülhet sor.  A Francia Nagydíj után a július 5-i Osztrák Nagydíj következne.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Wéber Gábor: egy erős Red Bull-szezonkezdés jót tenne a versengésnek

A pénteken induló Forma-1-es új szezonban Max Verstappen komolyan megszorongathatja a hatszoros világbajnok Lewis Hamiltont - fejtette ki az InfoRádió Aréna című műsorában Wéber Gábor, a magyar közvetítés vezető kommentátora. Hozzátette, hogy különösen igaz ez az év első versenyhelyszínére, az ausztriai Spielbergre.

A magaslati viszonyok - hiszen 750-800 méter magasan vagyunk - általában a Red Bullnak kedveznek, ez így volt az elmúlt két évben is - latolgatta az osztrák Spielberg pályán újrainduló Forma-1 szezonnyitó futamának esélyeit Wéber Gábor, a magyar közvetítés vezető kommentátora az InfoRádió Aréna című műsorában. Felidézte, hogy az elmúlt két itteni futamot Max Verstappen nyerte - egyszer még Renault, aztán már Honda motorral 2018-ban és 2019-ben -, a Mercedesnek pedig volt túlmelegedési gondja, volt gumikezelési problémája is. "Ez nem az ő kedvenc vadászterületük, az látszik az elmúlt évekből" - fogalmazott a kommentátor. Hozzátette: a Mercedes pilótájának, Valtteri Bottasnak viszont korábban két pole-pozíciója is volt már itt. "Ezt a típusú pályát nagyon szereti, tavaly harmadik volt" - mondta Wéber Gábor.

Szerinte a tavalyi osztrák futam legemlékezetesebb mozzanata a legtöbbek számára a Leclerc-Verstappen csata, és annak utolsó lépéseként az utóbbi pilóta nagyon komoly, könyöklős előzése volt. "Ez lehet egyfajta nyomás is a Red Bullnak, bár Verstappent ez nem szokta zavarni, hogy ez egy olyan pálya, ahol illene erősen kezdeni, és ahol akár a Mercedest megszorítani, vagy legyőzni is lehet" - jegyezte meg Wéber Gábor. Szerinte egy, a Red Bull által erősen kezdett év jót tenne a versengésnek és a Forma-1 nézettségének is, mert így jóval izgalmasabbá tenné a versenyt. Mint mondta, a Red Bull csapata évek óta a szezon elején elvesztett pontok miatt nem jut közelebb a világbajnoki dobogóhoz.

"A Ferrarival most egyáltalán nem számolok. Aztán lehet, hogy később megbánom ezt a kijelentésemet" - mondta a kommentátor. Ezt arra alapozza, hogy megnézve a téli teszteket, az azon nyújtott teljesítményeket, az azóta eltelt időszakot, Vettel év végi távozásának bejelentését, és az azóta eltelt időszak kommunikációját, nem túl biztató a csapat teljesítménye. Utalt arra az eheti bejelentésre is, hogy a Hungaroringre egy teljesen más koncepció szerint épülő autó jön, egy komoly változtatás, ami az ő olvasatában azt jelenti, hogy nem is nyúltak a Melbourne-re készült Ferrari verzióhoz emiatt, vagyis több más csapattal ellentétben nem fejlesztettek a versenyautón.

Az idei szezonban Wéber Gábor egyértelműen a Verstappen-Hamilton csatára látja a legnagyobb esélyt, mivel ugyan Bottas egy egész éven keresztül próbálta megszorongatni a csapattársát, Lewis Hamiltont, ez nem jött össze. "Nem írtam le teljesen Bottast, de azért fogy az ideje: az év végén a szerződése is lejár, és ahhoz, hogy folytathassa a Mercedesszel, vagy egy világbajnoki cím, vagy egy nagyon komoly szezon kellene. De egy, az eddigiekhez hasonló szezon már nem lesz elég ahhoz, hogy Bottas megtarthassa az ülését" - jegyezte meg Wéber Gábor. Úgy vélte, hogy az pedig teljesen Hamiltonon múlik, hogy az idén ugyancsak lejáró szerződését milyen feltételek mellett újítja meg a csapatával.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×