eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
LEIPZIG, GERMANY - SEPTEMBER 14: Goalkeeper Peter Gulacsi of Leipzig throws the ball during the Bundesliga match between RB Leipzig and FC Bayern MĂźnchen at Red Bull Arena on September 14, 2019 in Leipzermanh. (Photo boto by Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images)
Nyitókép: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Kiderült, mikor folytatódhat a német bajnokság

Horst Seehofer német belügy- és sportminiszter támogatja a labdarúgó Bundesliga 2019/20-as szezonjának májusi folytatását.

A politikus a Bild am Sonntag lapnak úgy nyilatkozott, hogy elfogadhatónak tartja a liga erre vonatkozó javaslatát. "Ugyanakkor számomra egyértelmű, hogy a labdarúgás nem lehet kivételezett helyzetben. Az is fontos, hogy ha koronavírusos fertőzöttre bukkannak egy csapatban, akkor az egész klubnak, illetve esetleg az előző ellenfélnek is két hétre karanténba kell vonulnia" - jelentette ki a miniszter, hozzátéve, ez negatívan érintheti a versenynaptárt és a tabellát, de mégis érdemes lenne megpróbálni a játék újraindítását.

Az első és második vonal 36 klubja már nekiállt tesztelni a játékosokat és alkalmazottakat. Pénteken kiderült, hogy az 1. FC Kölnnél hárman is fennakadtak a szűrésen, sajtóértesülések szerint két labdarúgóról és egy gyógytornászról van szó. Mivel mindhárman tünetmentesek, ezért házi karanténra kötelezték őket.

A liga abban bízik, hogy szerdán engedélyt kap a kormánytól zárt kapus meccsek lebonyolítására. A március 13-án felfüggesztett Bundesliga szezonja május 16-án vagy 23-án folytatódhat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×