eur:
394.42
usd:
370.25
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Sportolói Bizottságába beválasztott Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó integet a XXXI. nyári olimpiai játékok záróünnepségén a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban 2016. augusztus 21-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Új szemszögből élte át az olimpiát Gyurta Dániel

Az olimpiai bajnok úszó Gyurta Dániel lesz jövőre a Budapest Európa Sportfővárosa Projekt arca. A NOB tagja szerint a programsorozat minden korosztály számára kínál lehetőségeket.

2019-ben Budapest lesz Európa Sportfővárosa. Budapest olyan programokat kínál majd, amelyeket a lakosok magukénak érezhetnek, illetve a készségeiknek, képességeiknek megfelelően azokon szabadon, ingyenesen részt is vehetnek. A fővárosiak mozgásra ösztönzése mellett az egészséges életmód tudatosítása szintén kiemelt figyelmet kap az egészéves programsorozatban.

„Azt kell megnézni, hogy mit adhat ez a rendezvény azoknak az embereknek, akiknek nincs annyi lehetőségük sportolni. Sok programot lehet elindítani, ami miatt még több embernek nyílik lehetősége a sportokat kipróbálni, és olyan közösségi sportéletet beindítani, amiben részt venni még nem mindenkinek volt lehetősége” - fejtette ki Gyurta Dániel, aki a programok arca lesz.

A NOB tagja kiemelte, hogy

a gyerekektől a nyugdíjasokig mindenkinek átfogó sportoló lehetőséget kívánnak biztosítani.

Az idén tavasszal visszavonult úszó elmondta azt is, hogy egy hónapból három hetet külföldön van sportdiplomáciai feladatai miatt. Meghatározó élmény volt számára az ifjúsági olimpia és téli olimpia, a játékok hangulatát más szemszögből is át tudta élni. Emellett részt vett a budapesti birkózó- és a türkmenisztáni súlyemelő-világbajnokságon is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×