eur:
392.51
usd:
367.42
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Megkezdte működését a Budai Asztalitenisz Akadémia

A főváros második kerületének lakosai számára kiírt amatőrversennyel az Ormai László csarnokban szombaton hivatalosan is megkezdte működését a Budai Asztalitenisz Akadémia.

A viadal rajtja előtt tartott sajtótájékoztatón Gergely Gábor világbajnok asztaliteniszező a program műsorvezetőjeként felidézte az egykor Marczibányi téri csarnokként ismert létesítmény történetét, s a hozzá kapcsolódó Statisztika női csapatának sikersorozatát.

Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere gyerekkori emlékeit idézte fel, amikor számára kultikus helynek számított a sportcsarnok. A kerületben sokat tesznek a lakosok sportolásáért, hogy a gyerekek és a felnőttek is minél többet mozogjanak szabadidejükben. A legújabb lépés az a háromoldalú - állami vezetés, önkormányzat, sportági szövetség közötti - megállapodás, amelynek keretében már együtt pályáznak és cselekednek a Budai Asztalitenisz Akadémia bázisát jelentő Ormai csarnok megújításáért, hogy minden igényt kielégítő modern létesítménnyé váljon - mondta.

Simicskó István sportért felelős államtitkár hangsúlyozta, a kormány célja, hogy minél több gyerek sportoljon, és legalább a mindennapi testnevelés keretében mindennap mozogjon.

"Tevékenységünk sikerét mutatja, hogy több mint százezerrel nőtt az igazolt gyerekek száma" - jelentette ki az államtitkár.

Vígh László, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója emlékeztetett arra, hogy az Ormai csarnok felújítását a tető rendbe tételével kezdték, így már nem ázik be az épület. A tervek készen vannak arra is, hogy napelemeket telepítsenek a tetőre.

Pósfai Gábor, az asztalitenisz-szövetség alelnöke felidézte a sportág dicső múltját, szólt a 79 vb-aranyéremről, majd a jövőképről beszélt, amely biztató, hiszen van hozzá kormány- és MOB-támogatás, továbbá az infrastruktúra is fejlődik, mivel százmillió forintot költöttek létesítmények felújítására. Örömmel számolt be arról is, hogy 2016-ban ismét Eb-házigazda lesz Magyarország, ezzel rendezőként is visszakerül a sportág nemzetközi vérkeringésébe.

Az MTI kérdésére az alelnök elmondta, hogy a Budai Asztalitenisz Akadémia eddig is betöltötte hármas funkcióját, azaz itt készült a válogatott, otthont adott az utánpótlás-nevelésnek és szabadidős versenyeket is rendeztek itt, ám a hármas megállapodással vált mindez hivatalossá. A jövőbeli tervek konkretizálása most zajlik; az is elképzelhető, hogy a jelenleg az Ormai csarnok bázisán működő akadémia más létesítményekkel fog gazdagodni.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×