Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megkezdte működését a Budai Asztalitenisz Akadémia

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A főváros második kerületének lakosai számára kiírt amatőrversennyel az Ormai László csarnokban szombaton hivatalosan is megkezdte működését a Budai Asztalitenisz Akadémia.

A viadal rajtja előtt tartott sajtótájékoztatón Gergely Gábor világbajnok asztaliteniszező a program műsorvezetőjeként felidézte az egykor Marczibányi téri csarnokként ismert létesítmény történetét, s a hozzá kapcsolódó Statisztika női csapatának sikersorozatát.

Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere gyerekkori emlékeit idézte fel, amikor számára kultikus helynek számított a sportcsarnok. A kerületben sokat tesznek a lakosok sportolásáért, hogy a gyerekek és a felnőttek is minél többet mozogjanak szabadidejükben. A legújabb lépés az a háromoldalú - állami vezetés, önkormányzat, sportági szövetség közötti - megállapodás, amelynek keretében már együtt pályáznak és cselekednek a Budai Asztalitenisz Akadémia bázisát jelentő Ormai csarnok megújításáért, hogy minden igényt kielégítő modern létesítménnyé váljon - mondta.

Simicskó István sportért felelős államtitkár hangsúlyozta, a kormány célja, hogy minél több gyerek sportoljon, és legalább a mindennapi testnevelés keretében mindennap mozogjon.

"Tevékenységünk sikerét mutatja, hogy több mint százezerrel nőtt az igazolt gyerekek száma" - jelentette ki az államtitkár.

Vígh László, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója emlékeztetett arra, hogy az Ormai csarnok felújítását a tető rendbe tételével kezdték, így már nem ázik be az épület. A tervek készen vannak arra is, hogy napelemeket telepítsenek a tetőre.

Pósfai Gábor, az asztalitenisz-szövetség alelnöke felidézte a sportág dicső múltját, szólt a 79 vb-aranyéremről, majd a jövőképről beszélt, amely biztató, hiszen van hozzá kormány- és MOB-támogatás, továbbá az infrastruktúra is fejlődik, mivel százmillió forintot költöttek létesítmények felújítására. Örömmel számolt be arról is, hogy 2016-ban ismét Eb-házigazda lesz Magyarország, ezzel rendezőként is visszakerül a sportág nemzetközi vérkeringésébe.

Az MTI kérdésére az alelnök elmondta, hogy a Budai Asztalitenisz Akadémia eddig is betöltötte hármas funkcióját, azaz itt készült a válogatott, otthont adott az utánpótlás-nevelésnek és szabadidős versenyeket is rendeztek itt, ám a hármas megállapodással vált mindez hivatalossá. A jövőbeli tervek konkretizálása most zajlik; az is elképzelhető, hogy a jelenleg az Ormai csarnok bázisán működő akadémia más létesítményekkel fog gazdagodni.