INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

A szerda kínálata: kajak-kenu döntők, vízi- és kézilabda negyeddöntő

InfoRádió / MTI
A kenus Vajda Attila 1000 méteren megvédheti címét, de a férfi kajakpáros és a női négyes is éremért száll vízre, míg a magyar férfi vízilabda-, illetve kézilabda-válogatott az elődöntőbe jutásért játszik a londoni olimpia szerdai versenynapján.

A programban először Peking ötkarikás bajnoka, Vajda lesz érdekelt. A szegedi kenus hétfőn elő- és középfutamában is második volt, így került be a fináléba. A partraszállás után azt mondta, nem is ellenfelei, inkább az időjárás, a szél és az alacsony hőmérséklet jelentette számára a legnagyobb kihívást.

A Dombi Rudolf, Kökény Roland kajakpáros - ugyancsak 1000 méteren - megnyerte hétfői előfutamát, ezzel közvetlenül került a fináléba, ahogyan a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina összeállítású kajaknégyes is 500 méteren.

Atlétikában a 100 m-es síkfutással elkezdik versenyüket a tízpróbázók, köztük Szabó Attila, a kalapácsvető Orbán Éva pedig a selejtezőben lesz érdekelt.

A szerbek hétfői legyőzésével a legjobb nyolc közé jutott férfi kézilabda-válogatott az elődöntőbe kerülésért lép pályára a Pekingben négy éve ezüstérmes izlandiak ellen, de ezúttal már nem a csoportküzdelmeknek helyet adó Copper Boxban, hanem a Kosárlabdacsarnokban. A két csapat legutóbb januárban, az Európa-bajnokság középdöntőjében játszott egymással, akkor 27-21-re az izlandiak nyertek. A papírforma szerint most sem a magyar gárda a találkozó esélyese, azaz Mocsai Lajos játékosaitól bravúr lenne a győzelem kiharcolása.

A csoportszakaszt az amerikaiak elleni fölényes győzelemmel záró címvédő férfi vízilabda-válogatott ugyancsak negyeddöntőzik, mégpedig a világbajnok olaszokkal, akiket a januári Eb-n a csoportkörben és a bronzmérkőzésen is legyőzött.

A női birkózók 63 kg-os súlycsoportjában a tavaly világbajnoki ezüst-, egy évvel korábban pedig vb-bronzérmes Sastin Mariann lép szőnyegre.

A címlapról ajánljuk