eur:
392.92
usd:
365.8
bux:
66608.06
2024. április 26. péntek Ervin

Kubala László nevét viseli a Vasas Labdarúgó Akadémia

Kubala Lászlónak, az FC Barcelona egykori legendás játékosának nevét viseli a Vasas Pasaréten és a Fáy utcában működő labdarúgó akadémiája.

A pénteki sajtótájékoztatón, melyen részt vett Kubala László egyik gyermeke, Carlos Kubala is, kiderült, hogy az akadémia tulajdonosainak döntése alapján idén nyáron Markovits László, a Vasas SC elnöke személyesen, Barcelonában kérte fel a családot az együttműködésre, a hozzátartozók részéről pedig megkapta az elvi hozzájárulást. Ezt követően folytatódtak az egyeztetések, amelyek végül eredményre vezettek.

"Már az első megkereséskor is rendkívül nyitott, pozitív hozzáállás jellemezte a Kubala-családot, így egy nemzetközileg elismert labdarúgó legenda nevét veheti fel mától a Vasas Akadémia" - mondta Markovits, aki arról a személyes tapasztalatáról is beszélt, hogy kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó édesapja szoros barátságot ápolt Kubala Lászlóval.

"Akarni, tudni, bírni" - emelte ki Rabatin József, a Vasas Akadémia ügyvezető igazgatója azt a hármas elvet, amelyet Kubala László örökségeként az intézmény működése során szem előtt tart. "Ez azt jelenti, hogy egy játékost csak a szíve tehet igazán naggyá, de rendelkeznie kell a megfelelő technikai tudással, továbbá rendkívüli fizikai állóképességre van szüksége".

A 2002-ben elhunyt Kubala László 1948-49-ben futballozott az angyalföldi klubban. Később a Barcelonában vált világsztárrá, 1951 és 1961 között kétszer megnyerte a csapattal a Vásárvárosok Kupáját és négyszer a spanyol bajnokságot. A Barcelona alapításának 100. évfordulóján, 1999-ben a szurkolók a csapat történetének legjobb játékosává választották, 2009-ben pedig leleplezték szobrát a Camp Nou központi helyén. Játékosként három válogatottban, a csehszlovákban, a magyarban és a spanyolban is szerepelt.

Edzőként is megállta a helyét, irányításával 1978-ban 12 évnyi szünet után szerepelt ismét vb-n a spanyol válogatott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×