eur:
392.51
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A Man United idegenben kétgólos előnyt szerzett a BL-elődöntőben - videók

A Manchester United idegenben kétgólos előnyt szerzett a német Schalke ellen a 2010-2011-es BL-sorozat első elődöntőjében. A 2-0-ra megnyert találkozó góljait Ryan Giggs és Wayne Rooney lőtték.

A két csapat összeállítása. Schalke 04: Neuer, Sarpei, Matip, Metzelder, Ucsida, Farfan, Papadopulosz, Jurado, Baumjohann, Raul, Edu. Cserék: Schober, Escudero, Plestan, Kluge, Hariszteasz, Karimi, Draxler.

Manchester United: Van der Sar, Fabio Da Silva, Ferdinand, Vidics, Evra, Valencia, Carrick, Giggs, Pak Dzsi Szung, Rooney, Chicharito Hernandez. Cserék: Kuszczak, Anderson, Smalling, Nani, Scholes, Rafael Da Silva, Evans.

Az angolok védelme hosszú idő után ismét legerősebb összeállításában játszhat. Az alaptizenegyből csak Berbatov hiányzik, bár a bolgár, ha egészséges lenne,sem biztos, hogy játszana. Ahogy azt már a fontos meccsek esetében megszokhattuk, Sir Alex nagyon bízik a dél-koreai Pak Dzsi Szungban.

A másik elődöntőben két spanyol csapat játszik egymással, de ide is jutottak spanyolok: Jurado,Raul és a bíró, Carlos Velasco Carballo.

Az első percekben a Manchester United játszott veszélyesebben. Manuel Neuer háromszor is igazolta, miért érdeklődik a megvétele iránt Sir Alex.


A folytatásban kicsit feljött a Schalke, de a kapura szinte egyáltalán nem volt veszélyes.

A 25. percben Valencia nagyszerű passza után Hernandez keresztbelőtte a kapu előtt. Két perccel később Giggs fejesét szenzációs reflexszel hárította Neuer. A 35. percben Valencia, majd Pak lövését blokkolták a németek.

Tovább folytatódott a Neuer-show. A hagyományos, magyar osztályozási mód szerint tízesre védett az első félidőben.

A második félidőben kicsit nyíltabb lett a játék, a Schalke is veszélyeztetett néhányszor, Van der Sar biztosan állt a lábán. A 68. percben a második oldalon megtört a jég: Wayne Rooney zseniális átadását követően a 125. BL-mérkőzésén játszó Ryan Giggs a kilépő Manuel Neuer alatt a kapu közepébe lőtte. A Man United óriásit lépett a londoni döntő felé. Affelé, hogy éppen úgy finálét játsszon a Wembleyben, mint 1968-ban.

Három percen belül jött a második, ezúttal Hernandez volt az előkészítő, Wayne Rooney pedig a befejező. A Schalke olyan rossz helyzetbe került, mint amilyen jóban volt az előző fordulóban, a San Siróban.



A második góllal gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, s minden bizonnyal a továbbjutás is. A Manchester Unitedé volt ettől függetlenül az utolsó helyzet is, Patrice Evra lőtt a kapu mellé.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×