eur:
392.95
usd:
365.77
bux:
66585.98
2024. április 26. péntek Ervin

Döntetlen Győrben a magyar-orosz mérkőzés

Eb-elődöntőssel játszik a magyar labdarúgó-válogatott Győrben. Az oroszok számára egy korszak lezárását jelenti a mérkőzés, hiszen Guus Hiddink utoljára dirigálja a csapatot. A magyaroknál, reméljük, egy új korszak kezdete: Erwin Koeman és a válogatott megkezdte a felkészülést a 2012-es Eb-selejtezőkre. A mérkőzés ellentétes félidőket és 1-1-es döntetlent hozott.

A két csapat a következő összeállításban kezdett a győri ETO Parkban. Magyarország: Király - Bodnár, Horváth, Juhász, Vanczák - Szélesi, Bodor - Huszti, Buzsáky, Rudolf - Torghelle. Oroszország: Akinfejev - Anjukov, Ignasevics, Kologyin, Janbajev - Zirjanov, Gyeniszov, Szemak, Biljaletgyinov, Szemsov - Pogrebnjak.

A magyar válogatott összeállítása (nem kis) meglepetést keltett: a hazai ppályán szereplő tizenegybe hét kifejezetten védekező játékos került, Király Gábort is beleértve. A védelmi négyes elé Erwin Koeman még két védőt, a fehérvári Horváth Gábort és a debreceni (eredetileg újpesti) Szélesi Zoltánt állította.

Az első helyzet a magyar csapat előtt adódott: Huszti Szabolcs jobbról belőtt szabadrúgása után az előrehúzódott Juhász Roland a kapu fölé fejelte a labdát.

Az elkövetkező negyedóra mezőnyjátékot hozott, helyzet nélkül. Egy idő után labdabirtoklásban erősebb lett az orosz csapat, de túlzás lett volna istángszaggató lendületről értekezni. A szurkolók lényegesen lelkesebbek voltak, mint a két csapat játékosai. Az első félóra lezárásaként egy orosz szöglet után Király Gábor elvétette a labda ívét, Kologyin kapura fejelt, de szerencsére a gólvonalon álló Bodor Boldizsár kirúgta a labdát a mezőnybe.

Erwin Koeman sem volt elégedett a látottakkal, illetve a középpályások szervező munkájával, mert már a 37. percben melegíteni küldte Hajnal Tamást.

A 39. percben szinte a semmiből vezetést szerzett a magyar csapat. Juhász Roland kétszer is kapura lőtt az orosz tizenhatoson belül, a labdája azonban mindannyiszor lepattant. Aztán kikerült a védőkről balra, Vanczák Vilmos elé, s az előrehúzódott balhátvéd lövése, Akinfejevet is érintve, besurrant a bal alsó sarokba.

Magyar előnnyel zárult az első félidő, amiben a legjobb az volt, hogy vezet a magyar csapat a világranglista 12. helyezettje ellen. Guus Hiddink erősített a második félidőre: Szemsov és Pogrebnjak helyére két Londonból érkezett profi állt: Andrej Arsavin az Arsenal, és Roman Pavljucsenko, a Tottenham játékosa. Kapust is cserélt Hiddink: Gabulov kerültv Akinfejev helyére. Erwin Koeman Tőzsér Dánielt küldte be Buzsáky Ákos helyére.

A második félidőben az oroszok játszottak enyhe mezőnyfölényben, de nem volt benne a játékukban a gól. Az 58. percben mégis kiegyenlítettek, egy bal oldali szöglet után a Torghelle Sándort megelőző Dinyijar Biljaletgyinov négy méterről a kapuba segítette a labdát.  A gól után két perccel Bodor Boldizsár helyére a támadásszervezéshez jobban értő Hajnal Tamás állt be.

Az utolsó húsz percre egy másik Bundesliga-légiós is beszállt a magyar csapatba: a könnyebben megsérült Horváth Gábort Dárdai Pál váltotta. A 76. percben szögletet harcolt ki a magyar válogatott, az elsőt a mérkőzésen. A 78. percben Huszti remek passza után Rudolf Gergely a félidő legnagyobb magyar helyzetét hagyta ki, majd lement a pályáról, újabb Bundesliga-játékos, Szalai Ádám folytatta a játékot.

Leginkább a cserék jelentettek eseményt a meccs hajrájában (beállt a győri Koltai Tamás is, mégpedig Huszti helyére), unalmas mezőnyjátékkal telt egyébként a mérkőzés. Kivéve talán Szalai Ádám helyzetét: 15 méteres lövése után az orosz kapus a léc alól tolta ki a labdát. Az utolsó percekben emberelőnyben játszott a magyar csapat, Gyenyiszov túl szigorú kiállítása miatt. A meccs utolsó jelenete magyar szabadrúgás volt: Tőzsér Dániel jó lövése a bal felső sarok fölött ment el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×