Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem jutott elődöntőbe a női váltó az olimpián

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyarok közül a rövid pályás gyorskorcsolyázók szerepeltek a vancouveri téli olimpia első versenynapján, a reméltnél valamivel gyengébb eredményeket hozva. A férfi 1500 méteren Darázs Péter a 19., Knoch Viktor a 40. lett. A nők 500 méteres távján Huszár Erika nem jutott a negyeddöntőbe. A Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea összeállítású női váltó a futamában a negyedik, utolsó helyen zárt, így tíz nap múlva az 5-8. helyért küzdhet.

"Tisztában voltunk azzal, hogy nagyon erős ellenfelekkel kerültünk szembe, ennek ellenére a futam elején jól korcsolyáztunk, de a riválisok sajnos később el tudtak húzni - mondta el az MTI érdeklődésére Telegdy Attila szövetségi kapitány. - A lányok mindent megtettek, azonban nem sikerült utolérni még a japánokat sem. A B döntőre jobban fel tudunk készülni, ki tudjuk elemezni az ellenfeleinket, és reménykedünk benne, hogy a lehető legjobb eredménnyel zárjuk majd a váltóversenyt."

"Az első futamban sikerült megvalósítanom azt, amit terveztem, ugyanis nem akartam belemenni a lökdösődésekbe, mert úgy éreztem, hogy mindenki egy kicsit eszeveszetten korcsolyázott - mondta Darázs Péter. - Sajnos az elődöntőben a többiek olyan tempót diktáltak, ami már nagyon gyors volt nekem, és bár az egyik versenyző kirúgott elém egy bóját, amire ráléptem, semmiképpen sem szeretném erre fogni az eredményt, mert valószínűleg akkor sem sikerült volna jobban, ha ez nem történik meg. A célom az volt, hogy az elődöntőig eljussak, és ez sikerült is."

Öt számban osztottak ki érmeket a téli olimpia első versenynapján. A svájci Simon Ammané lett az első vancouveri arany, a síugrás normálsánc számában. Olimpiai bajnok lett továbbá a holland Sven Kramer 5.000 méteres gyorskorcsolyázásban, a szlovák színeket képviselő Anasztaszija Kuzmina a sílövészet női sprintszámában, az amerikai Hannah Kearney női mogulban és a dél-koreai Li Dzsung Szu a rövid pályás gyorskorcsolyázók férfi 1500 méteres versenyében.