eur:
394.4
usd:
370.66
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Beckham "százados" lesz - de csapatkapitány nem

Századszor játszik szerdán Anglia labdarúgó válogatottjában az immár az Egyesült Államokba szerződött David Beckham, de nem ő lesz a csapatkapitány.

Angliában eddig négy legendás focista érte el a századik válogatottságot: Billy Wright, Sir Bobby Charlton, Bobby Moore és Peter Shilton. Amikor századszor öltötték magukra a válogatott mezt, egyben a csapatkapitányi feladattal is megbízták őket. David Beckham esetében nem így lesz a Franciaország elleni, barátságos mérkőzésen, Párizsban. Valószínűleg John Terry viseli majd ugyanis a csapatkapitányi karszalagot.

Sportkommentátorok úgy látják: Beckham örülhet, hogy a csapat új vezetőedzője, az olasz Fabio Capello egyáltalán beválogatta. A középpályás a napsugaras Kaliforniából érkezett haza a párizsi mérkőzés előtti utolsó közös edzésekre, és a hóesésben, hidegben elég mereven mozgott a többiek között.

Bizonyára nem sértődik meg, ha ezen a barátságos összecsapáson nem ő lesz az angol tizenegy vezére, volt ő már a válogatott csapatkapitánya ötvennyolc alkalommal.

Ami figyelemre méltó, hogy Beckham a századik szereplés után szeretne bennmaradni az angol válogatott keretben, tétmérkőzéseken is játszani akar. A sztárfocista azonban már 32 éves, és csapata, a Los Angeles Galaxy, nem éppen eszményi együttes a kemény európai mérkőzésekre való felkészülésre.

Beckham tizenegy éve válogatott, és kétségtelenül ő lesz a legtapasztaltabb róka a pályán. Kérdés azonban, megállja-e a helyét Párizsban Anelkával és Trezeguet-vel szemben. És főleg: megdönti-e Bobby Moore csúcsát: ő ugyanis 108-szor játszott az angol válogatottban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×