eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Tovább gyűrűzik az utóbbi évek legnagyobb botránya - videó

Az Európai Labdarúgó Szövetség vizsgálatot indított a keddi, Lille - Manchester United mérkőzésen történtekkel kapcsolatban - közölte a szervezet szóvivője. Közben az angol klub szemtanúk vallomásait kéri az utóbbi idők egyik legdrámaibb, labdarúgó-pályán történt eseménysorozat kapcsán.

Franciaországba látogatott a Manchester United kedden, a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek odavágójára. Az angol sztárcsapat Lens-ban találkozott a Lille együttesével, mert a francia klub stadionja nem felelt meg az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) biztonsági előírásainak.

A mérkőzés azonban kis híján tragédiába fulladt, amikor a szervezők a megengedettnél több angol szurkolót engedtek be a vendégeknek fenntartott szektorba.

Közel a tragédiához

Az összezsúfolódott drukkerek egymást nyomták az (angol stadionokban már nem létező) fém biztonsági kerítéshez. Legkevesebb két embert át kellett emelni a kerítésen, hogy megmentsék az életüket.

A szektor elé érkező francia rohamrendőrök ekkor könnygázt lőttek a tömegbe és gumibottal ütötték azokat, akik megpróbáltak átmászni a kerítésen.

"Természetesen rengeteg információnk van több forrásból is, de szeretnénk további szemtanúk vallomását is kérni" - mondta a Manchester United kommunikációs igazgatója, Phil Townsend.

A könnygáz nem csak a szurkolókat érte, az angol klub holland kapusa, Edwin van der Sar például kettős látásról panaszkodott az akció után.Televíziós források arról számoltak be, hogy a szektor hátsó kapuit a rendőrség kinyitotta, és beengedte az egyébként a hazai nézőknek fenntartott helyekre szóló jegyekkel rendelkező szurkolókat.

A manchesteri klub egyébként már a mérkőzés előtt hivatalosan is jelezte: fenntartásai vannak a lens-i stadion alapvető hiányosságai miatt.

Vizsgálatot indít az UEFA

"Látván, hogy mi történt a biztonság terén és magán a mérkőzésen is, a bírónak jelentenie kell az eseményeket, majd a megfelelő bizottságnak meg kell tennie a szükséges lépéseket" - mondta az UEFA szóvivője.

"Meg kell vizsgálnunk azt is, hogy miként kaphatott engedélyt a Lille, hogy ebben a stadionban játszhasson. Egyelőre nem lehet megmondani, hogy milyen lépést tehet majd az UEFA fegyelmi bizottsága, de ha lesz büntetés, az szigorú lesz" - tette hozzá Rob Faulkner.

Lehívta a játékosokat vagy csak tiltakozott a vezetőedző?

A mérkőzésről szóló összefoglalókban is jól kivehető, amint a Lille vezetőedzője, Guy Puel a Manchester különös körülmények között esett gólja után széles karmozdulatokkal az oldalvonalon kívülre hívja játékosait.

A klub elnöke és maga a vezetőedző is szerdán már cáfolta, hogy a szakember le akarta hívni a játékosait és megszakítani a mérkőzést.

"Az együttes tiltakozni akart a gól miatt és nem akart levonulni. Csak protestáltak. Franciaországban az a szokás, hogy tiltakozunk akkor, amikor először megáll a játék, majd a mérkőzés után is" - magyarázkodott Guy Puel.

Ez történt magán a mérkőzésen:


Megszólalt az ügyben a brit sportminiszter is, aki felszólította az európai szövetséget: biztosítsa, hogy a Bajnokok Ligájában használt stadionok megfeleljenek a biztonsági előírásoknak.

"Valakinek meg kell kérdeznie az UEFÁ-t, hogy fel kíván-e lépni a nem megfelelő színvonalú stadionok üzemeltetőivel szemben" - mondta Richard Caborn.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×