eur:
392.51
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Magyar-dán bronzmérkőzés lesz Szentpétervárott

A harmadik helyért küzdhet meg vasárnap a magyar válogatott a szentpétervári női kézilabda-világbajnokságon, miután az elődöntőben 26-24-re kikapott Romániától. A bronzmeccsen az olimpiai bajnok Dánia lesz a magyar csapat ellenfele.

Az első félidőben mindkét csapat pontatlanul és rengeteg technikai hibával játszott. A magyar együttes olykor két góllal is vezetett, de amikor nagyobb előnyt is szerezhetett volna, akkor elkapkodta lehetőségeit. Ráadásul Görbicz Anitáék kapkodásukkal nem egyszer a riválist hozták helyzetbe, így Pálinger Katalinnak többször is bravúrral kellett mentenie.

A félidő hajrájában a románok voltak eredményesebbek, így 15-14-es előnnyel várhatták a folytatást. A statisztika szerint a románok hét, a magyarok 15 (!) technikai hibával zárták az első játékrészt.

A második félidő elején Bradeanuék újabb két góllal növelték előnyüket, a magyarok Mehlmann Ibolya vezetésével próbáltak felzárkózni, nem mindig sikerrel, a 40. percben 20-18-ra a románok vezettek.

Ferling Bernadett góljával sikerült egyenlíteni (21-21), de vezetést még hetesből sem tudta átvenni a magyar csapat. Emberhátrányban nem változott az állás, de egyenlő létszámnál elhúztak a románok.

25-21-es román vezetésnél Németh András időt kért, Pálingert Sugár Tímeára cserélte, de már ez sem segített, a magyar csapat 26-24-re veszített.

A románok messze voltak csúcsformájuktól, de a magyar együttes hibáival, elszalasztott lehetőségek tömkelegével a második félidőben nem tudta átvenni a vezetést, és mivel a románok cserekapusa, Tamas brillírozott, Görbiczék törvényszerűen kikaptak.

Az elődöntő másik meccsén a házigazda 31-24-re győzött az olimpiai bajnok Dánia ellen, így a bronzéremért magyar-dán összecsapás lesz vasárnap délután fél egytől. Az Oroszország-Románia döntő három órakor kezdődik. Eddig az orosz és a román együttes is százszázalékos a tornán.

{{keretes_cim}}

Németh András szövetségi kapitány:

"Többször is fejetlenül rohantunk előre, ebből kifolyólag sok volt a technikai hiba. Rengeteg helyzetet rontottunk, a szélen például kilenc lövésből csupán egy gólt dobtunk. A védekezés még elfogadható szinten volt, azonban támadásban ezúttal nem akadt senki, aki lökést adott volna a többieknek."

Zsiga Gyula másodedző:

"Ennyi elpuskázott helyzettel és technikai hibával nem lehet világbajnoki elődöntőt nyerni. A szélső és beállós játékunk nagyon gyenge, míg a teljes támadójáték borzasztó volt."

Pálinger Katalin:
"Kicsin múlott, hogy nem mi nyertünk. Elpártolt tőlünk a szerencse, ami korábban, főleg a hajrákban velünk volt. A kapufákról most kifelé perdült a labda, és a bírói felfogás sem nekünk kedvezett. A bronzmeccsre összeszedjük magunkat."

Siti Eszter:
"Az első félidőben a mi hibáinkból éltek a románok. A hajrában így is volt esélyünk, de a ziccereket elrontottuk."

Szűcs Gabriella:
"Elkapkodtuk a hajrát, pedig megvoltak a lehetőségeink. Nagyon szeretnénk megszerezni a harmadik helyet."

Tóth Tímea:
"Rosszul játszottunk és szerencsénk sem volt. Ami eddig jól ment, a hajrázás, most nem jött össze. Gyorsan el kell felejteni ezt a vereséget, és csak a vasárnapi összecsapásra kell koncentrálni."

Sugár Tímea:
"Sokat hibáztunk, és ezt kihasználták a románok. A bírói felfogás is furcsa volt, és nekünk kellett alkalmazkodnunk volna hozzá."


Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×