eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Heimann Családi Birtok / Facebook

Bébiételes vállalkozó festményeivel töltik meg a Heimann-borospincét

A lírikus absztrakt festészet jeles képviselőjének, Nikolaus Hippnek nyílik tárlata szombaton a szekszárdi Heimann Birtokbisztróban. Idősebb Heimann Zoltán borosgazdát kérdeztük.

Borkóstoló terükben Heimann Zoltánék rendszeresen tartanak kiállításokat, ezúttal Nikolaus Hipp képeit mutatják be, aki a lírikus absztrakt festészet képviselője.

"Általában kortárs magyar festőket állítunk ki, Bukta Imrét, Aknay Jánost vagy Radák Esztert tudnám említeni. Most Hipp professzor megkeresett, ő egy 85 éves úriember, a Hipp bébiétel tulajdonosa, vállalkozása több mint 120 éves. Nagyon izgalmas és szép, ha úgy tetszik, nonfiguratív, modern, impresszionista festményei vannak, klasszikus, letisztult, nagyon jó életérzést sugárzó festmények. Ennek a kiállításnak lesz egy vernisszázsa, megnyitója, részben a német kultúra is képviselteti magát; Prőhle Gergely volt berlini nagykövet, személyes jó barátom is ismeri Hipp urat, ő fogja megnyitni a kiállítást, egy-két pohár bor, meg házisonka, háziszalámi társaságában" – árulta el idősebb Heimann Zoltán. A tárlat június közepéig látogatható.

A borosgazda idén "nem merne panaszkodni".

"A tavalyi év nagyon száraz volt, az idei tél pedig nagyon enyhe, emiatt egy csomó rovar és rágcsáló áttelelt. Fagyveszélyről nem lehet szó. Mi, svábok akkor szoktunk nyilatkozni a termésről, ha már a pincében van. Ez egy óvatos megközelítése a szüreti előrejelzéseknek" – ecsetelte.

A tavalyi év viszont "bent van a pincében", és minden bizakodásra okot ad.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×