eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Macska-ünnep a Hősök terén és a Madáchban

Közel 160 fellépőre számíthatnak a nézők a Madách Színház rendkívüli Macskák-előadásán, amivel a darab itthoni bemutatójának 25. évfordulóját ünneplik. A világhírű musicalt közel 1300-szor tűzte már műsorára a színház.

Macskák most és mindörökké - ez a legfőbb üzenete annak az eseménysorozatnak, amit a világhírű musical magyarországi bemutatójának 25. évfordulója alkalmából szervez a Madách Színház.

Szirtes Tamás, a színház igazgatója az InfoRádiónak elmondta: az ünneplés kedden délután 4 órakor kezdődik. A Hősök terén 400 kisgyerek macskának öltözve tízperces jelenetet ad elő a darabból. (Esős idő esetén a produkció beköltözik a Budapest Sportarénába.)

A "Macska-ünnep" egy feldíszített kamionon folytatódik: a tánciskola növendékei és az előadásban szereplő művészek a musical dekorációjával díszített járművön indulnak el a Hősök teréről a Madách Színházba, ahová este 18 óra körül vonulnak be ünnepélyesen.

Az esti rendkívüli előadáson valamennyi szereplő fel fog lépni, aki a 25 év alatt részt vett a produkcióban. Ez 70-80 táncost, és 40-50 színészt jelent. A fellépők között lesz Détár Enikő, Dunai Tamás, Gálvölgyi János, Haumann Péter, Kökényessy Ági, Malek Andrea és Szakály György is.

A színházigazgató ígérete szerint sok meglepetéssel szolgáló előadást láthatnak kedd este a nézők. A színészek részben stafétaszerűen adják át egymásnak a szerepeket, de lesznek olyan pillanatok is, amikor az azonos szerepeket játszó színészek közül egyszerre négyen, öten is a színpadra lépnek.

Szirtes Tamás azt is elárulta, hogy még a tapsrendben is várható meglepetés. Haumann Péter, aki a Macskák hazai bemutatója óta játszik a darabban, a Katona József Színház előadásáról fog befutni, ezért ő a musical végén adja elő híres macskaszámát.

A Madách Színház a világon másodikként, 1983. március 25-én mutatta be Andrew Lloyd Webber és T. S. Eliot zenés darabját. Azóta a musical minden hazai színházi rekordot megdöntött: az előadások száma az 1300-hoz közelít, és sem prózai, sem zenés művet nem látott itthon annyi néző színházban, mint a Macskákat.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×