Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rajongók készíthetnek klipet a Radiohead dalához

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A rajongók választhatták meg, hogy mennyit fizessenek a brit Radiohead legutóbbi, In Rainbows című albumáért, most pedig animációs videoklipet készíthetnek a számokhoz.

Az aniboom.com animációs webportállal közösen indított pályázatra április 27-ig lehet jelentkezni a kiválasztott számhoz tervezett klip képes forgatókönyvével. A storyboardot az aniboom portálra kell feltölteni és a regisztrált felhasználók szavazhatnak rájuk.

Április 28-tól a szavazatok és egy szakmai zsűri döntése alapján kialakult tízes élmezőny tagjai elkészítenek egy-egy hatvan másodpercnyi anyagot az általuk kiválasztott klipből.

Ehhez fejenként ezer dollár (163 ezer forint) támogatást kapnak. Az egypercesekre június 9-től lehet szavazni. Mások is beküldhetnek kliprészletet, és szavazni is lehet rájuk, de a költségeket saját forrásból kell fedezniük.

Június 30-án az első öt helyezettet felterjesztik a fő bírálóbizottság, a zenekar elé. A Radiohead egy hét után nevezi meg a győztest, aki 10 ezer dollárt kap, hogy elkészítse a teljes videoklipet.

Ez a második rendhagyó kezdeményezés a Radiohead hetedik lemezével kapcsolatban. Az anyag 2007 októberében jelent meg az interneten, digitális formátumban, és a letöltésért mindenki annyit fizetett, amennyit akart.

Maga a korong idén januárban került a lemezboltokba és az új üzleti modell sikeresnek bizonyult: az In Rainbows cédé-formátumban az eladási listák élére került Európában és a tengerentúlon is.