eur:
392.31
usd:
360.69
bux:
72382.29
2024. július 16. kedd Valter
Grotesque (caricature) character. Formidable bear in a soldiers hat looks away Wests and smokes. Comic image of Russia and the USSR. Propaganda cliche.
Nyitókép: Rustic/Getty Images

Kreml: már a közvetlen konfrontáció szintjére süllyedt Moszkva és a NATO viszonya

Gyakorlatilag a közvetlen konfrontáció szintjére csúsztak le Oroszország és a NATO közötti kapcsolatok - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön.

"Gyakorlatilag ezek a kapcsolatok mostanra a közvetlen konfrontáció szintjére csúsztak le" - hangoztatta a szóvivő. Peszkov szerint a NATO-országok és maga a fennállásának 75. évfordulóját ünneplő szövetség is már közvetlenül belekeveredett az Ukrajna körüli konfliktusba.

"A NATO folytatja mozgását a határaink felé, a katonai infrastruktúrájának a határaink felé való bővítését" - mondta. Úgy vélekedett, hogy a NATO a lényegét demonstrálja, hiszen a szövetséget az Egyesült Államok a konfrontáció eszközeként hozta létre, elsősorban az európai kontinensen.

"A NATO ebben a tekintetben továbbra is betölti funkcióját, amely azonban jelenleg semmiképpen sem járul hozzá a kontinens biztonságához, kiszámíthatóságához és stabilitásához,

hanem éppen ellenkezőleg, destabilizáló tényezővé vált" - mondta Peszkov.

Andrej Kartapolov, az orosz parlementi alsóház védelmi bizottságának elnöke reagált Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszternek arra a kijelentésére, miszerint NATO-tagországok közös missziót hoztak létre Ukrajnában. Kartapolov úgy vélekedett, hogy ez az intézkedés a következő lépések legalizálását célozhatja, és kilátásba helyezte, hogy Oroszország figyelemmel fogja kísérni ezeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×