eur:
395.68
usd:
366.57
bux:
65672.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Elon Musk, a SpaceX (Space Exploration Technologies Corp.) amerikai társaság vezérigazgatója és főtervezője, miután Douglas Hurley és Robert Behnken amerikai űrhajósokkal a fedélzetén felbocsátották a SpaceX Crew Dragon személyszállító űrhajóját és a Falcon 9-es hordozórakétát a Cape Canaveral-i Kennedy Űrközpont kilövőállásáról 2020. május 30-án. A két asztronauta a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásra utazik. Csaknem tíz év múltán most először szállít amerikai űrhajó amerikai asztronautákat a világűrbe, és ehhez a NASA először veszi igénybe egy magánvállalat űrjárművét.
Nyitókép: MTI/EPA/Erik S. Lesser

Mégiscsak elkezdte utódja keresését Elon Musk

Vasárnap még azt írta a Twitteren, hogy nincs utódlás, források szerint azonban javában benne van a keresésben.

A vezérigazgatói poszttal kapcsolatosan Elon Musk egymásnak ellentmondó állításokat tett: már a Twitter októberi 44 milliárdos felvásárlását megelőzően arról beszélt, hogy csak átmenetileg lesz vezérigazgatója a vállalatnak, és ezt novemberben is megerősítette: akkor bíróság előtt fogalmazott úgy, hogy a tervek szerint egyre inkább csökkenti majd a Twitterrel töltött idejét, és keres valakit, aki irányítja a céget.

Vasárnap azonban azt írta a Twitteren, nincs utódja, majd mégis megszavaztatta követőit arról, hogy elhagyja-e vezérigazgatói székét – írja a CNBC.

"Nem vezérigazgatót kell találnom, hanem olyan vezérigazgatót, aki életben tudja tartani a Twittert"

– nyomatékosította.

Végül 17 millióan szavaztak, 57,5 százalék pedig úgy gondolta, nem Musknak kell vezetnie a céget. Azt ígérte, tartja magát ahhoz, amit az oldalon megszavaznak. Mióta az eredmény megszületett, hallgat.

Források szerint ugyanakkor már az előtt keresni kezdte a jövendő vezérigazgatót, hogy kiírta volna a szavazást.

Mióta birtokába került a cég, Musk sok mindent változtatott: kirúgta az alkalmazottak felét, visszahívta őket home office-ból, túlórát követelt meg tőlük és ágyakat hozatott az irodába. Bevezette a fizetős kék pipát, majd fel is függesztette annak kiadását, végül teljesen új rendszert alakított ki. Rövid időre megtiltotta a más közösségi oldalra mutató linkek megosztását is, és

letiltotta azt a fiókot, amely magángépének útját követi.

A hirdetők aggodalommal figyelik, mi lesz a Twitter sorsa a jövőben.

A Teslát, a SpaceX-et és a Neuralinket, valamint további vállalatokat is irányító Musk személyével kapcsolatosan felmerült az is, vajon tud-e más vállalataira is elegendő figyelmet szentelni a Twitter mellett: eddig azt állította, hogy igen.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×