eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Elon Musk megtörte ugyan a csendet, de a lemondásáról hallgat

Tízmillió twitterező szerint le kellene mondania, úgy ahogyan azt korábban ígérte.

Vasárnap kezdeményezett Elon Musk szavazást arról, lemondjon-e a Twitter vezetéséről. Hétfőn aztán kiderült, hogy több mint 17 millióan, vagyis a válaszadók 57,5 százaléka szerint az új tulajdonosnak nem kellene tovább vezetnie a céget.

Musk általában nagyon aktív felhasználó az oldalon, mégis órákon át hallgatott azt követően, hogy az emberek nem mellette foglaltak állást - írja a The Guardian. Amikor megtörte a csendet, más vállalatainak posztjait osztotta meg. Arra felvetésre pedig, miszerint álprofilok téríthették el a szavazás végeredményét, csak annyit válaszolt: érdekes.

Egy, a Twitteren érvényes szabályozások kérdését illető ügyben is kommentelt: egy felhasználó javasolta, a jövőben a működést érintő kérdésekről

csak a Twitter Blue előfizetéssel rendelkezők szavazhassanak.

Musk hétfőn tett ígéretet arra, hogy a jövőben a jelentős szabályozási változásokat szavazás előzi majd meg a platformon. A felvetésre, miszerint ebben csak a fizetős felhasználók vehessenek részt, úgy reagált, hogy jó javaslat és be is fogják vezetni.

Arra senki sem kényszerítheti a tulajdonos-vezérigazgatót, hogy utóbbi posztjáról tényleg lemondjon, de a közelmúltban hozott döntéseinek egy része miatt már így is sok támogatója hátrált ki mögüle. Ilyen eset volt az, amikor törölték azt a felhasználói fiókot, amely Elon Musk magángépének útját követte: sok elkötelezett twitterező távozott a lépést követően. Sokan más platformokat választottak, amire válaszként a Twitter megtiltotta, hogy azokról származó linkek jelenhessenek meg az oldalon. Ám végül a tiltás csak kevesebb mint 24 órán át volt érvényben.

Elon Musk már korábban is kiírt szavazásokat és végre is hajtotta azok döntéseit:

adott el így Tesla-részvényeket, visszaállította Donald Trump felhasználói fiókját, illetve később másokét is. "A nép szava Isten szava" - vélekedik Musk, ugyanakkor sokak szerint ezekben a kérdésekben már azelőtt döntött, hogy a szavazásokat kiírta volna. Novemberben már arról is beszélt, hogy más vezetőt kell találnia maga helyett a Twitter élére . Ugyanakkor arról írt, hogy nem vezetőt keres, hanem olyan valakit, aki életben tudja tartani a közösségi oldalt.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×