eur:
389.12
usd:
361.98
bux:
68510.27
2024. május 8. szerda Mihály
Nyitókép: Pixabay

Orosz-amerikai légi incidens a Fekete-tenger felett

Hadgyakorlatot kezdett az orosz hadsereg péntek reggel a Fekete-tengeren, ott, ahol javában zajlik egy NATO-hadgyakorlat.

A Fekete-tengeri Flotta tájékoztatása szerint tucatnyi hadihajó vesz részt benne, köztük partraszállító hajók és rakétanaszádok. A manőverek végén rakéta- és tüzérségi lőgyakorlatokat tartanak majd.

A Ria Novosztyi hírügynökség által idézett közlemény szerint a Fekete-tengeri Flotta hajói megfigyelik a NATO-hajókat, amelyek részt vesznek a Sea Breeze-2019 fedőnevű hadgyakorlaton a Fekete-tenger északi és nyugati részén.

A NATO-hadgyakorlatban mintegy 30 hadihajó és ugyanannyi harci gép, illetve több mint 900 katona vesz részt. Az orosz külügyminisztérium a térség megingatására tett kísérletnek nevezte a NATO-manővereket.

Az orosz védelmi minisztérium péntekre virradóra közleményt adott ki, amelyből kiderül, hogy a térségben történt egy légi incidens. Eszerint

egy Szu-27-es vadászgép befogott egy P-80A Poseidon típusú amerikai felderítő repülőgépet,

amely a Fekete-tenger nemzetközi vizei felett repülve az orosz határhoz közeledett. Miután az orosz vadászgép megközelítette az amerikai gépet, az azonnal irányt változtatott.

Június közepén ugyancsak Szu-27-es gépek befogták az amerikai légierő hadászati bombázóit, amelyek a Fekete- és a Balti-tenger felől közeledtek az orosz határhoz.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×