Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Belgiumban nem emelik a terrorfenyegetettség szintjét

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Belgiumban nem emelik tovább a terrorfenyegetettségre vonatkozó riasztási szintet a hatóságok, bár egyes biztonsági intézkedéseket fokozni fognak - jelentette pénteken a nemzetbiztonsági tanácsra hivatkozva a belga hírügynökség.

Az újabb biztonsági intézkedések pontos részletei egyelőre nem ismertek. Mindenesetre a VRT közszolgálati adó arról számolt be, hogy a rendőrök és a katonák a továbbiakban gyakrabban fognak majd járőrözni Belgiumban.

Az országban a múlt heti párizsi terrorcselekmények után a négyfokú skála harmadik szintjére emelték a terrorfenyegetettségi riasztást. A pénteki híradások szerint ugyanakkor a legfelsőbb fokozat életbe léptetése nem indokolt.

A párizsi merényletek feltételezett kitervelője és egyes elkövetői is belga állampolgárok voltak, és az akciókat vélhetően részben Brüsszel Molenbeek nevű városrészében szervezték meg.

A Gazet van Antwerpen című belga lap pénteki számában azt írta, hogy a rendőrség jelenleg is keresi a merényletek kitervelője, Abdelhamid Abaaoud unokatestvérének egy családtagját. A lap úgy értesült, hogy vélhetően annak a nőnek egy férfi családtagjáról van szó, aki szerdán az Abaaoud ellen a párizsi Saint-Denisben végrehajtott - és a terrorista halálával végződött - rendőri akció során felrobbantotta magát. A férfi a félelmek szerint bosszút akar állni a történtekért.