eur:
392.29
usd:
366.97
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Belgiumban nem emelik a terrorfenyegetettség szintjét

Belgiumban nem emelik tovább a terrorfenyegetettségre vonatkozó riasztási szintet a hatóságok, bár egyes biztonsági intézkedéseket fokozni fognak - jelentette pénteken a nemzetbiztonsági tanácsra hivatkozva a belga hírügynökség.

Az újabb biztonsági intézkedések pontos részletei egyelőre nem ismertek. Mindenesetre a VRT közszolgálati adó arról számolt be, hogy a rendőrök és a katonák a továbbiakban gyakrabban fognak majd járőrözni Belgiumban.

Az országban a múlt heti párizsi terrorcselekmények után a négyfokú skála harmadik szintjére emelték a terrorfenyegetettségi riasztást. A pénteki híradások szerint ugyanakkor a legfelsőbb fokozat életbe léptetése nem indokolt.

A párizsi merényletek feltételezett kitervelője és egyes elkövetői is belga állampolgárok voltak, és az akciókat vélhetően részben Brüsszel Molenbeek nevű városrészében szervezték meg.

A Gazet van Antwerpen című belga lap pénteki számában azt írta, hogy a rendőrség jelenleg is keresi a merényletek kitervelője, Abdelhamid Abaaoud unokatestvérének egy családtagját. A lap úgy értesült, hogy vélhetően annak a nőnek egy férfi családtagjáról van szó, aki szerdán az Abaaoud ellen a párizsi Saint-Denisben végrehajtott - és a terrorista halálával végződött - rendőri akció során felrobbantotta magát. A férfi a félelmek szerint bosszút akar állni a történtekért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×