eur:
392.92
usd:
365.8
bux:
66608.06
2024. április 26. péntek Ervin

Észak-Korea ismét elképzelhetetlen katasztrófával fenyegetőzik

Az észak-koreai sajtó ismét háborúval és "elképzelhetetlen katasztrófával" fenyegetőzik, mert Dél-Koreában a legmagasabb szinten kétségbe vonták hadviselési képességét. A KCNA hivatalos phenjani hírügynökség szombaton a dél-koreai elnök nemzetbiztonsági főtanácsadójának szavaira reagált, aki egy parlamenti bizottságban azt mondta, hogy Észak-Korea a szinte naponta megismételt fenyegetései ellenére nem képes arra, hogy megvívjon egy általános háborút a félszigeten.

Kim Dzsang Szu véleményét általánosan osztják szöuli szakértői körökben és a világ más országaiban is.

A hírügynökség szerint az ilyen provokatív megjegyzések csak előbbre hozzák a csapásmérés időpontját. "A dél-koreai kormánynak ez a hozzáállása azt tükrözi, hogy valóságos a katonai provokáció lehetősége, s e felett nem tekinthetünk el... Előre figyelmeztetünk, hogy az ilyen szavakból és tettekből elképzelhetetlen katasztrófa következhet be" - írta.

A KCNA hangsúlyozta azt is, hogy az észak-koreai fegyveres erők még mindig teljes harckészültségben vannak, és csak a végső parancsot várják Dél-Korea megtámadására, ha tovább provokálják.

A feszült koreai helyzet miatt vasárnap Szöulba látogat Martin Dempsey tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke - jelentették be Washingtonban. Dempsey április 27-ig tartó körútja során felkeresi Pekinget és Tokiót is.


Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×