Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Észak-Korea ismét elképzelhetetlen katasztrófával fenyegetőzik

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az észak-koreai sajtó ismét háborúval és "elképzelhetetlen katasztrófával" fenyegetőzik, mert Dél-Koreában a legmagasabb szinten kétségbe vonták hadviselési képességét. A KCNA hivatalos phenjani hírügynökség szombaton a dél-koreai elnök nemzetbiztonsági főtanácsadójának szavaira reagált, aki egy parlamenti bizottságban azt mondta, hogy Észak-Korea a szinte naponta megismételt fenyegetései ellenére nem képes arra, hogy megvívjon egy általános háborút a félszigeten.

Kim Dzsang Szu véleményét általánosan osztják szöuli szakértői körökben és a világ más országaiban is.

A hírügynökség szerint az ilyen provokatív megjegyzések csak előbbre hozzák a csapásmérés időpontját. "A dél-koreai kormánynak ez a hozzáállása azt tükrözi, hogy valóságos a katonai provokáció lehetősége, s e felett nem tekinthetünk el... Előre figyelmeztetünk, hogy az ilyen szavakból és tettekből elképzelhetetlen katasztrófa következhet be" - írta.

A KCNA hangsúlyozta azt is, hogy az észak-koreai fegyveres erők még mindig teljes harckészültségben vannak, és csak a végső parancsot várják Dél-Korea megtámadására, ha tovább provokálják.

A feszült koreai helyzet miatt vasárnap Szöulba látogat Martin Dempsey tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke - jelentették be Washingtonban. Dempsey április 27-ig tartó körútja során felkeresi Pekinget és Tokiót is.