eur:
392.27
usd:
366.69
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Terv szerint vonják ki az amerikai katonákat Irakból

Az amerikai csapatok kivonása Irakból a tervezettnek megfelelően történik, bármilyen legyen is küszöbön álló parlamenti választások eredménye - közölte Christopher Hill amerikai nagykövet.

"Minden a tervezett menetrendnek megfelelően halad, ami csapataink létszámának az augusztus végéig 50 ezerre való csökkentését illeti" - mondta a nagykövet szerdán Washingtonban újságírók előtt.

"A választások iránt tanúsított érdeklődésünknek nem a csapatkivonáshoz, hanem a hosszú távú kapcsolatok fejlesztéséhez van köze" - tette hozzá Hill.

A Pentagon adatai szerint mintegy 97 ezer amerikai katona állomásozik Irakban. Washington augusztus végéig tervezi kivonni valamennyi harcoló egységét, majd a tanácsadói és kiképzői feladatokat ellátó további 50 ezer katonát 2011 végéig.

Irakban március 7-én tartják a parlamenti választásokat. Hill szerint nem tudni, mennyi időre lesz szükség az új kormány felállásáig, de biztosított arról, hogy Núri al-Máliki kormánya kész addig ügyvezető kabinetként vezetni az országot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×