eur:
392.38
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Orbán a Brexitről tárgyalt

Magyarország nem büntető jellegű, hanem "fair Brexitben" érdekelt - mondta Orbán Viktor kormányfő a Michel Barnier-vel, a Brexit uniós főtárgyalójával folytatott keddi budapesti megbeszélésén, amelyről Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője tájékoztatott.

Michel Barnier - aki a Brexitről, vagyis Nagy-Britannia uniós kilépéséről szóló, Londonnal folytatandó tárgyalásokra létrehozott munkacsoportot vezeti - azzal a céllal érkezett Budapestre, hogy tájékozódjon a brit kilépéssel kapcsolatban Magyarországnak fontos szempontokról.

A találkozón - amelyen részt vett Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter is - Orbán Viktor ismertette a magyar álláspontot, amelynek lényege, hogy a Nagy-Britanniában tanuló és dolgozó magyarok szerzett jogai ne csorbuljanak a jövőben sem. Emellett fontosnak nevezte, hogy a Magyarországon lévő brit cégek magyar alkalmazottainak helyzete is stabil maradjon - tájékoztatott Havasi Bertalan.

A magyar kormányfő és a francia politikus - volt francia külügyminiszter, korábbi belső piaci uniós biztos - egyetértett abban, hogy a kilépés pillanatáig mind az EU, mind Nagy-Britannia tagsággal járó jogai és kötelezettségei változatlanul fennállnak.

Magyarország abban is érdekelt, hogy az EU és Nagy-Britannia között a Brexit után is erős kapcsolatrendszer legyen. Orbán Viktor ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az EU négy alapvető szabadságjogának arányosan kell érvényesülnie mindkét oldalon a kiválást követően is - idézte a kormányfő szavait a sajtóiroda vezetője.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×