Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán Gábor lett az OECD Nemzeti Tanács elnöke

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adó- és pénzügyekért felelős államtitkára lett az OECD Nemzeti Tanács elnöke szeptember elsejétől - közölte az NGM az MTI-vel kedden.

A közlemény ismertetése szerint a tanácsban a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) munkájában érintett tárcák és háttérintézmények, illetve a jegybank magas szintű képviselői vesznek részt.

Az OECD kiemelt jelentőségű nemzetközi gazdaságpolitikai szervezet, amely magas színvonalú elemző kapacitásával és a jó nemzeti gyakorlatok feltérképezésével szakpolitikai tanácsokkal, iránymutatással látja el a tagállamok döntéshozóit. Az OECD segíti a nemzeti kormányokat a gazdaságot, gazdaságpolitikát érintő új kihívásokra adandó válaszok kialakításában, figyelemmel a tagországok sajátosságaira.

Magyarország a gazdaságpolitika alakítása során továbbra is támaszkodni kíván az OECD tudásbázisára, összehasonlító elemzéseire, ezért különösen fontos, hogy a kormányzat szereplői összehangoltan lépjenek fel az OECD különböző fórumain. Ezt a koordinációs feladatot a 2011-ben az NGM vezetésével megalakult OECD Nemzeti Tanács látja el - áll a közleményben.

Orbán Gábor a tanács élén Cséfalvay Zoltánt váltja, aki a közeljövőben az OECD melletti Állandó Képviselet vezetőjeként folytatja munkáját.