eur:
392.24
usd:
366.73
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Óbudán 2015 közepéig lenne ingyenes a parkolás

Óbuda-Békásmegyer polgármestere azt kezdeményezi, hogy a kerületben a fizetőparkolás bevezetését 2015 közepéig halasszák el - közölte az önkormányzat pénteken az MTI-vel.

Bús Balázs (Fidesz-KDNP) erről Tarlós István főpolgármesterrel is egyeztetett. A tájékoztatás szerint a fizetőparkolás bevezetéséhez szükséges, a parkolóórák beszerzésére irányuló közbeszerzés eredménytelenül zárult, mert a péntek 10 órai határidőre nem érkezett egyetlen ajánlat sem. Emlékeztettek arra, a lakossági panaszok miatt döntöttek úgy korábban, hogy a kerület déli részén, a fővárosi önkormányzat által kijelölt zónákban január elsejével bevezetik a fizetős parkolást.

Az önkormányzat emellett azzal indokolja a halasztást, hogy az esztergomi vasút üzembe helyezése 2015 közepére várható, amely jelentősen befolyásolja az agglomeráció közlekedését, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fonódó villamosberuházása pedig 2015 március végén fejeződik be, ez érinti a kerületet is. Emellett eddig nem jött létre a megállapodás a kerület és a főváros között a fizetőparkolással érintett, fővárosi tulajdonú közterületek üzemeltetéséről.

Emlékeztettek arra, hogy a II. kerület egészen a III. kerület határáig kiterjesztette a fizetőparkolást, emiatt az agglomerációból érkezők a III. kerület ezen részét P+R parkolóként használják, az ott lakók viszont nem tudnak parkolni.

Bús Balázs arra kérte a kerületi parkolási társaságot, hogy dolgozza ki a fizetőparkoló övezeten kívül élő kerületi lakosok kedvezményeinek bővítését, folytassa a parkolóhelyek felfestését, ezzel segítve a szabályos parkolást, és folytassák le a tárgyalásokat a BKK-val egy P+R parkoló kialakításáról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×