Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Óbudán 2015 közepéig lenne ingyenes a parkolás

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Óbuda-Békásmegyer polgármestere azt kezdeményezi, hogy a kerületben a fizetőparkolás bevezetését 2015 közepéig halasszák el - közölte az önkormányzat pénteken az MTI-vel.

Bús Balázs (Fidesz-KDNP) erről Tarlós István főpolgármesterrel is egyeztetett. A tájékoztatás szerint a fizetőparkolás bevezetéséhez szükséges, a parkolóórák beszerzésére irányuló közbeszerzés eredménytelenül zárult, mert a péntek 10 órai határidőre nem érkezett egyetlen ajánlat sem. Emlékeztettek arra, a lakossági panaszok miatt döntöttek úgy korábban, hogy a kerület déli részén, a fővárosi önkormányzat által kijelölt zónákban január elsejével bevezetik a fizetős parkolást.

Az önkormányzat emellett azzal indokolja a halasztást, hogy az esztergomi vasút üzembe helyezése 2015 közepére várható, amely jelentősen befolyásolja az agglomeráció közlekedését, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fonódó villamosberuházása pedig 2015 március végén fejeződik be, ez érinti a kerületet is. Emellett eddig nem jött létre a megállapodás a kerület és a főváros között a fizetőparkolással érintett, fővárosi tulajdonú közterületek üzemeltetéséről.

Emlékeztettek arra, hogy a II. kerület egészen a III. kerület határáig kiterjesztette a fizetőparkolást, emiatt az agglomerációból érkezők a III. kerület ezen részét P+R parkolóként használják, az ott lakók viszont nem tudnak parkolni.

Bús Balázs arra kérte a kerületi parkolási társaságot, hogy dolgozza ki a fizetőparkoló övezeten kívül élő kerületi lakosok kedvezményeinek bővítését, folytassa a parkolóhelyek felfestését, ezzel segítve a szabályos parkolást, és folytassák le a tárgyalásokat a BKK-val egy P+R parkoló kialakításáról.