eur:
392.9
usd:
365.82
bux:
66604.86
2024. április 26. péntek Ervin

Sólyom: a kormány nem engedné be az országba a génmódosított burgonyát

A kormány a luxemburgi bírósághoz fordul és megtámadja a génmódosított burgonya termesztéséről és felhasználásáról szóló uniós döntést - mondta Sólyom László szerdán délután a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján tartott beszédében, a Klímabarát Települések Szövetségének 4. országos konferenciáján.

A köztársasági elnök hozzátette, erről délben beszélt a miniszterelnökkel és úgy vélte, a hosszú eljárás ellenére "van remény, hogy nyerünk".

Sólyom László kiemelte, a környezetvédelem ügye, a saját környezet megóvása alapvető polgári erény és az ilyen konferenciákon mutatkozik meg, hogy zöldnek lenni nemcsak valami ellen tiltakozva, hanem építő, pozitív munkát végezve is lehet.

A köztársasági elnök rossz példaként említette a klímatörvény sorsát, melyet "elkezdtek idealista módon zöld szervezetek", aztán az ellenérdekelt lobbik, többek között a Gyáriparosok Szövetsége elérték, hogy néhány kormánypárti szavazattal az ügyet levették a napirendről. Sólyom László szerint minél hamarabb elő kellene venni újra a klímatörvényt.

A Klímabarát Települések Szövetsége "Az éghajlatváltozás és a klímabarát települések válaszai" címmel rendezett konferenciát szerdán Tatabányán.

Az esemény alkalmából a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája magyar fejlesztésű napkazánt és függőleges szélkereket állított üzembe az épület tetején és átadtak egy hozzájuk kapcsolódó mérőberendezésekből és számítógépekből álló mini-laboratóriumot.

A rendszerek működtetésével évente 36,7 tonnával csökken a főiskola széndioxid kibocsátása és 840.000 forint megtakarítást ér el az intézmény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 10:54
×
×
×
×