eur:
392.2
usd:
366.64
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

"Döbbenetesen alacsony szinten" az autóeladások

Nem számít a gépjármű-értékesítés növekedésére 2010-ben a Magyar Suzuki Zrt. - mondta az InfoRádiónak a cég vezérigazgató-helyettese. Urbán László hozzátette: 2009-ben a legyártott 180 ezer autóból alig több mint 9 ezer darabot adtak el Magyarországon, és idén is hasonló eredményt várnak.

Évek óta csak a legyártott autóknak csak nagyon kis részét értékesíti helyben a Magyar Suzuki Zrt., a legtöbb, nagyjából 80 százalék más uniós tagállamokba, elsősorban Németországba, Hollandiába és Görögországba kerül - mondta az InfoRádiónak a vállalat vezérigazgató-helyettese.

Urbán László hozzátette: nem szívesen találgatja, hogyan alakulnak majd az magyarországi eladások a továbbiakban, hiszen az értékesítés döbbenetesen alacsony szinten van.

Megjegyezte: a Suzuki Volkswagennel való együttműködésének - amelynek keretében a német autógyár 19,9 százalékos érdekeltséget szerzett a japán cégben - célja az ázsiai piacok, főleg India és Délkelet-Ázsia meghódítása.

Európában a két cég nem akar egymás konkurenciává válni, a két vállalat vezetése most keresi az együttműködés ideális módjait - magyarázta a Magyar Szuzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×