eur:
392.53
usd:
354.65
bux:
72749.76
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka

Simor jelölheti az új alelnököt

A kormányszóvivő tájékoztatása szerint az új jegybankelnök nevezi majd meg a távozó Szapáry Györgyöt váltó alelnökjelöltet.

Danks Emese emlékeztetett arra, hogy az alelnök mandátuma ma jár le, és új alelnök hiányában az MNB igazgatósága nem éri el a törvényi előírásban szereplő négy főt.

Járai Zsigmond - akinek mandátuma március 2-án jár le - január végén Gerhardt Ferencet, a jegybank igazgatóját jelölte alelnöknek.

Elhangzott az is, hogy Járai Zsigmond az új alelnök személyéről szeretett volna egyeztetni a jegybank elnökjelöltjével, de Gyurcsány Ferenc csak február 16-án nevezte meg Simor Andrást.

Hétfőn Varga Mihály fideszes képviselő a parlamentben felvetette, hogy az MNB igazgatósága működésképtelenné válhat, és Gyurcsány Ferenc, valamint a pénzügyminiszter felelősségét is firtatta az ügyben.

Veres János válaszában hangsúlyozta: nincs olyan jogosítványa a jegybank igazgatóságának, amit ne tudna gyakorolni.

Az új alelnökjelölt személyére a jegybank elnöke tehet javaslatot, az alelnököt a miniszterelnök jóváhagyásával a köztársasági elnök nevezi ki.

Címlapról ajánljuk
Október 1-jétől Budapesten is jön az új alapellátási ügyeleti rendszer

Október 1-jétől Budapesten is jön az új alapellátási ügyeleti rendszer

Október 1-jétől Budapest is csatlakozik az új alapellátási ügyeleti rendszerhez, a háziorvosok hétköznap délután 4 és este 10 óra között vesznek részt az ügyeletben. Az Országos Mentőszolgálat adatai szerint a szükséges 900 orvos helyett csak 200-300-an jelentkeztek a feladatra. A Magyar Orvosi Kamara szerint félő, hogy tovább nő a betöltetlen praxisok száma.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 2. 11:24
×
×
×
×