eur:
392.27
usd:
366.69
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Fehérborral nem lehet védekezni az újinfluenza ellen

A kórélettannal és nefrológiával foglalkozó Rosivall László professzor bizonyos betegségek megelőzésére javasolja a mérsékelt borfogyasztást, de nem ért egyet azzal, hogy a benne lévő hatóanyagok miatt fehérbor ivással is lehet védekezni az újinfluenza ellen.

Az Inforadio.hu nemrég arról számolt be, hogy egy orvos a honlapján azt írta, az új típusú influenza ellen napi két deciliter fehérbor az ajánlott.

Csodálkoznék, ha bárki Magyarországon komolyan gondolja, hogy fehérborral lehet védekezni az influenza ellen - ezt már Rosivall László nyilatkozta az InfoRádiónak. A professzor hangsúlyozta: sokkal egészségesebb, hasznosabb, ráadásul tudományos bizonyítékok is szolgálnak arra, hogy az oltás beadásával elkerülhető a súlyos influenzafertőzés.

Természetesen a bornak vannak jótékony élettani hatásai. A borfogyasztás önmagában nem káros, ha betartjuk a szabályokat - mondta az egyetemi tanár.

Ma már tudjuk, hogy nemzetközi szakértők szerint a legtöbb betegségnél (így a magas vérnyomás, a csontritkulás vagy a daganatos megbetegedésnél) az életmódváltozás a legfontosabb, ennek pedig része lehet a mérsékelt borfogyasztás.

Hanganyag: Sánta András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×