eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Már nemcsak a gazdák, de a kutyáik is elhízottak

Egy brit tanulmány szerint már nem csak az embereket veszélyezteti az elhízás. A kutyák között is egyre több túlsúlyos jószág van. Sőt, egy másik népbetegség is jellemző rájuk: a fogproblémák is egyre gyakoribbak az ebeknél.

A brit állatorvosok szervezetének vizsgálata szerint a kutyák 21 százaléka kövér. A szám azért is érdekes, mert a 2003-as adatok szerint az elhízás csak az ebek 17 százalékára volt jellemző.

A fogbetegségek még gyakoribbak: az állatok 27 százalékának vannak szájüregi problémáik, míg 2003-ban csak 21 százalékuk szenvedett emiatt.

A szervezet a tanulmány elkészítéséhez 4000 kutya adatát használták fel, amelyeket tavaly egy országos, ingyenes egészségügyi ellenőrzés során gyűjtöttek be. Ennek során 160 nagy-britanniai településre látogattak el.

Az állatorvosok a kutyák súlyát, a fogát, a látását és a bundáját ellenőrizték. Megállapították, hogy az állatok 8 százalékának fogbetegségei is voltak és elhízással is küzdöttek. A tulajdonosok jó része azonban egyáltalán nem gondolta, hogy bármi probléma lenne a házi kedvencével.

Az állatorvosok arra is rámutattak, hogy az adatok évről évre romlanak, holott a problémák megelőzhetők lennének.

Címlapról ajánljuk
Balla Eszter: a Kaszás Attila-díj a közösségformáló munkámat is elismeri

Balla Eszter: a Kaszás Attila-díj a közösségformáló munkámat is elismeri

Váratlanul érte és nagy megtiszteltetésként éli meg, hogy a Kaszás Attila-díj idei elismertje lehet - mondta az InfoRádiónak Balla Eszter. A színművész a jó hangulatú közösségi létezés fontosságáról is beszélt, mert szerinte ez szorosan hozzátartozik a 2007-ben elhunyt színészről elnevezett díj szellemiségéhez.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×