INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 12. szerda
Klára

vadkár

2019.11.24. 07:29

Hatalmas kárt okoznak a vadak Zalában

A gazdálkodók többsége panaszkodik, mert úgy látják, hogy a vadállomány többszörösen felülmúlja azt a szintet, amit természetesen el lehetne tartani.
2019.10.15. 10:17

Megint tömegesen hullanak a ragadozómadarak

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület az Agrárminisztériumhoz fordul, mert az elmúlt években újra megemelkedett a gondatlanul kezelt rágcsálóirtó mérgek miatti ragadozómadár-pusztulások száma Magyarországon.
2019.05.26. 09:05

Vadkárok: nem a nyúl pusztítja a zsenge gabonát

Apróvadból, például nyúlból kevés van az országban, a most kihajtó kukoricát, napraforgót a nagyvad pusztítja. A vadásztársaságok vadkárelhárítási kötelezettségéről Kemenszky Péter, az Országos Magyar Vadászkamara Somogy Megyei Területi Szervének titkára beszélt az InfoRádióban.
2019.05.16. 11:08

Tombolnak a nyulak Somogyban - a vadászok ereje fogyóban

Villanypásztorral és kerítéssel próbálják a szántóföldi növényeket védeni Somogy megyében. Egyre nagyobb problémát jelent a vaddisznó és a szarvas mellett a nyúl is, nagyon kedvelik a napraforgó zsenge hajtásait.
2019.03.03. 18:45

Újra támadnak az éhező vadak

A szarvasok kérget rágcsálnak, az őzek rügyeket - a károsult nógrádiak szerint túl sok a vad az erdők eltartóképességéhez mérve, a vadásztársaságok kártérítése pedig nem elegendő a kerítések helyreállítására.
2018.04.20. 15:28

Vaddisznókra lőnek Tatabánya belterületén

A Tatabányai Rendőrkapitányság engedélyt adott a Vértesaljai Tulajdonosok Vadásztársaságának a lakott területen kárt okozó és a lakosságot veszélyeztető vadak (vaddisznók, őzek, rókák) elejtésére.
2017.09.14. 08:37

Vadveszély az utakon: mit tehet az autós?

Megnő a vadelütések száma az őszi időszakban, ezért érdemes körültekintően vezetni azokon a szakaszokon, ahol vad jelenlétére KRESZ-táblák hívják fel a figyelmet. Az autók nagy részére ugyanis nem kötöttek Casco-biztosítást, a kocsiban jelentkező kárt pedig csak hosszú jogi procedúra után térítik meg. A tudnivalókat a Magyar Biztosítók Szövetségének szóvivője, Gilyén Ágnes mondta el.
2017.04.06. 18:56

Fontos információk, ha vaddal ütközik

Egyre több bírósági eljárás indul vadelütések miatt, miközben az erről szóló szabályok egyértelműek - véli Marosán Miklós Állatorvosi tudományegyetem Egzotikusállat- és Vadegészségügyi Tanszék egyetemi docense. A károk akár milliós nagyságrendűek is lehetnek egy ilyen balesetben.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018