INFORÁDIÓ 
2020. október 24. szombat
Salamon

vár

2020.10.13. 17:41

Hajdani pompájában tündökölhet a budavári Lovarda

A IV. Károly koronázásának napján használt hátas és Horthy Miklós kedvenc lova is az új királyi Lovardában pihent, amelyet a szintén nagy lovas hírében álló Ferenc József magyar király, osztrák császár kérésére építettek és adtak át 1902-ben. A II. világháborúban súlyosan megsérült és a kommunista rendszerben földig rombolt Lovarda épülete már újjáépült a Nemzeti Hauszmann Program keretében, és pontosan úgy néz ki, ahogy Hauszmann Alajos, a Budavári Palota építője megálmodta még a 19. század végén. A csodálatos épület multifunkcionális rendezvényközpontként született újjá, és 2021 második felében a nagyközönség is birtokba veheti.
2020.09.02. 16:32

Újra csobog a Mátyás kútja a budai Várban

Strobl Alajos lenyűgöző alkotása, a legismertebb magyar királynak emléket állító Mátyás kútja a reneszánsz udvari élet egyik kedvelt jelenetét, Mátyás király vadászatát jeleníti meg.
2020.06.22. 13:07

A barcelonai sajtó szerint csalással nyert a Real Madrid

A Real Madrid pontszámban utolérte, s a bajnokság végén számító kritérium, az egymás elleni eredmény alapján meg is előzte a címvédő Barcelonát a La Ligában. A „fehérek” – akik ezúttal türkizkék szerelésben játszottak – 2-1-re nyertek San Sebastianban a Real Sociedad ellen.
2020.04.27. 20:55

Új időszámítás kezdődik ebben a várban is

Hatszázmillió forintos támogatásból folytatódik a regéci vár felújítása. Mire újra látogatható lesz, látványos változásokat láthatnak a visszatérő vendégek.
2020.04.11. 19:39

Tisztázták, mi nem számít kezezésnek a futballban

Az IFAB (International Football Association Board), a labdarúgás szabályalkotó testülete bejelentette a kezezés szabályának a 2020–2021-es szezonra vonatkozó változásait. Figyelmeztetett: „ha egy esemény mérlegelést igényel, akkor az elvárás, hogy a játékvezető a pályán döntsön”.
2020.02.11. 09:36

A Miniszterelnökség megnyugtatja az UNESCO-t a budai Vár ügyében

Magyarország határidőre, az UNESCO által rögzített tartalmi és formai követelményeknek megfelelően elkészítette a budapesti világörökségi helyszín állapotmegőrzési jelentését, amelyben egyebek mellett tisztázták a budai Vár rekonstrukcióját érintő bizottsági kérdéseket is, így várhatóan nem lesz szükség e beruházások módosítására - írta a Magyar Nemzet kedden a Miniszterelnökségtől kapott tájékoztatás alapján.
2020.01.28. 13:05

Elveszettnek hitt szobrok kerültek elő a budai Várban

A Halászbástya második világháborúban megsérült és elveszettnek hitt két szobra, valamint számos további épületmaradvány került elő a budai Várban, a Dísz tér 2. alatti egykori Külügyminisztérium pincéjének feltárásakor a Nemzeti Hauszmann Program során végzett munkálatok során.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018