INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 29. kedd
Mihály

szocialista

2019.10.07. 07:58

Győztek a szocialisták Portugáliában

A kormányzó szocialisták győztek a portugál parlamenti választásokon vasárnap, de csakúgy, mint négy évvel ezelőtt, most sem lesz abszolút többségük a törvényhozásban.
2018.11.26. 16:49

Fontos külpolitikai pozícióba került Mesterházy Attila

Az MSZP-s politikust választották a NATO-parlament szocialista frakciójának vezetőjévé, valamint a Transzatlanti Védelmi és Biztonsági Együttműködés albizottság elnökévé. Mesterházy Attila szerint pozíciója lehetőség a magyar nemzeti érdekek szélesebb körű képviseletére.
2018.01.29. 05:50

Magyarország válságterületei

Gyors népességfogyás, magas munkanélküliség, alacsonyabb végzettség és jövedelem: így jellemezhető Magyarország ipari válságterületeinek nehéz helyzete. A KSH egy friss kiadványában külön fejezet foglalkozik a szocialista ipar egykori büszkeségeivel.
2017.06.12. 05:55

A szocialisták elismerték a "példátlan visszaesést"

A francia nemzetgyűlési választások első fordulóját "a teljes baloldal és azon belül a Szocialista Párt (PS) példátlan visszaesése jellemezte" - mondta vasárnap este Jean-Christophe Cambadélis, a PS főtitkára.
2017.01.30. 13:17

A szocialista szavazók Hollande-ot büntették

Hatalmas fölénnyel, a politikai elemzők által meglepetésembernek tartott Benoit Hamon volt oktatási miniszter nyerte a francia szocialisták és választási szövetségeseik által tartott elnökjelölt-állító választás második fordulóját. A 49 éves politikus a szocialista és általában a baloldali szavazók összefogását ígéri, ám a közvélemény-kutatások jelenlegi állása szerint semmi esélye bejutni az elnökválasztások második fordulójába.
2017.01.20. 06:33

Benoit Hamon volt a legmeggyőzőbb az utolsó televíziós vitában

Három nappal a francia baloldal államfőjelölt-állító választásának első fordulója előtt a jelöltek harmadik, utolsó, csütörtök esti televíziós vitájában a nézők 29 százaléka a Szocialista Párt baloldalához tartozó, Benoit Hamon volt oktatási minisztert találta a meggyőzőbbnek Arnaud Montebourg volt gazdasági miniszternél (28 százalék) és Manuel Valls volt miniszterelnöknél (21 százalék) - derül ki az Elabe közvélemény-kutatóintézetnek a BFM hírtelevízió számára készült gyors felméréséből.
2017.01.19. 18:34

Áll a bál a szocialistáknál Franciaországban

Bajban vannak a francia szocialisták azt követően, hogy több befolyásos politikusuk bejelentette: bojkottálják a párt elnökjelölt-állító kampányát, és az államfői posztért független jelöltként induló Emmanuel Macron megválasztását támogatják.
2017.01.12. 17:50

Hülyének nézik a francia választókat?

Nem hozza lázba a francia választókat a szocialisták elnökjelölt-állító választási kampánya. Az érdektelenség egyik oka az, hogy aspiránsok egy része kifejezetten komolytalan javaslatokat hangoztat.
2016.12.16. 08:34

Ki lesz a befutó Franciaországban?

Kilenc politikus jelentkezett be a francia szocialisták által szervezett elnökjelölt-állító választásra, közülük kell a kérdés iránt érdeklődő szavazóknak kiválasztaniuk a januárban megtartandó kétfordulós voksoláson, hogy ki induljon a jövő májusi elnökválasztásokon.
2016.10.02. 09:01

Megnyílt az út a spanyol kormányalakítás előtt

Lemondott szombat este Pedro Sánchez, a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) főtitkára, miután a párt vezetősége leszavazta álláspontját. Távozásával megnyílt az út a kilenc hónapja húzódó kormányalakítás előtt.
2016.04.29. 14:46

Óriási botrány dúl a brit szocialistáknál

Antiszemitizmussal vádolják a brit Munkáspártot, sorra lépnek vissza százezreket adományozó szponzorok, és a botrány, amely egy parlamenti képviselő meghökkentő kijelentésével kezdődött, immár veszélyezteti Jeremy Corbyn pártvezér pozícióját.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018