INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

sertéspestis

2020.05.27. 12:31

Riasztó méreteket ölt az ehető vaddisznóhús pazarlása

A vadásztársaságok esetenként négyszer-ötször annyi pénzt kapnak az államtól a kilőtt vaddisznók megsemmisítésre való leadásáért, mintha azokat a feldolgozókhoz juttatnák el. A tonnaszám kidobásra kerülő állattetemek miatt áldatlan állapotok uralkodnak egyes szeméttelepeken – számoltak be dél-balatoni vadászok a Hirbalaton.hu-nak.
2020.03.31. 14:30

Jóval több húst vásároltunk, de nem ettünk többet

Az elmúlt hetekben kétszer is tapasztalt felvásárlási láz következményeként jelentős átrendeződés volt tapasztalható a húsipari ágazatban – mondta Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában arról is szó esett, a sertéspestis miatt megjelent kínai kereslet az unióban jelentősen felverte az alapanyagárakat, az áremelkedést azonban a termelők nem hárították át a vevőkre.
2020.01.22. 17:32

Váratlan pillanatban és helyen ütötte fel fejét a veszélyes kór

Az Európai Bizottság egy hónappal ezelőtt, 2019 december közepén döntött úgy, hogy Szlovákia már nem számít sertéspestissel fertőzött területnek, most mégis visszatért a kór északi szomszédunkhoz. A Kassa-vidéki járásban is felütötte ugyanis a fejét az afrikai sertéspestis, amely korábban Szlovákia területén csak a Tőketerebesi és a Nagymihályi járásban fordult elő.
2020.01.08. 10:07

Megjósolhatatlan, mikor lehetünk úrrá a rettegett sertéspestisen

Miközben a világ több pontján dolgoznak az afrikai sertéspestis elleni gyógyszer kifejlesztésén, Romániában újabb 26 ezer állatot kell leölni a betegség miatt. Magyarországon eddig csak vaddisznókban bukkant fel a vírus – mutatott rá az Országos Főállatorvos.
2020.01.06. 11:38

Németország készültségben a rettegett kór miatt

Németország a legnagyobb európai sertéshús exportőr, az évi ötmillió tonnás sertéstermelés fele külföldi piacokra kerül, így a sertéspestis az ágazat összeomlását okozhatja.
2019.12.12. 18:27

Szlovák bejelentés: kitessékelték a sertéspestist

Több mint négy hónap után feloldhatják az afrikai sertéspestis miatt bevezetett korlátozásokat Kelet-Szlovákiában. Az agrártárca hivatalosan is felkérte az Európai Bizottságot, hogy az afrikai sertéspestis járványügyi helyzetében bekövetkezett pozitív változások miatt vonja vissza a fertőzött terület besorolást a tenyésztők számára.
2019.11.21. 09:24

104-ből 100 sertés fennakadt a Nébih vásári vizsgálatán

A hazai házisertés-állomány afrikai sertéspestis fertőzéstől való megóvása érdekében – a biológiai védekezésen kívül – elengedhetetlenül fontos a házi sertések szállítására és forgalmazására vonatkozó jogszabályi előírások pontos és szigorú betartása is.
2019.10.12. 11:18

Sertéspestis: nem csak a vaddisznók jelenthetik a legnagyobb veszélyforrást

A vaddisznók mellett az emberek jelentik a legnagyobb veszélyforrást az afrikai sertéspestis terjesztésében - véli a Magyar Fajtatiszta Sertést Tenyésztők Egyesületének elnöke. Kiss György szerint a fertőzött területekről érkező vendégmunkások tovább növelik a kockázatot.
2019.10.07. 11:40

Nagy István: a leginkább rászorultaknak adunk egy lehetőséget

Az állam által indított szociális földprogram keretében azok is megtanulhatnak földet művelni, akik eddig nem végeztek ilyen munkát – mondta agrárminiszter az InfoRádió Aréna című műsorában. Nagy István hozzátette: több olyan program zajlik még, amelyek a legszegényebb települések támogatását helyezik előtérbe.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018