INFORÁDIÓ 
2020. május 29. péntek
Magdolna

sejt

2019.12.16. 08:02

Magyar–brit kutatási siker: alapjaiban kell átértelmezni a földi élet fejlődését

Magyar kutató is dolgozott azon a bizonyítási eljáráson, amely egyértelművé tette: a legősibb sejteket az eddig ismert három helyett csupán két csoportra lehet osztani. Ennek nyomán alapjaiban kell átértelmezni a földi élet fejlődését. Az InfoRádió Szigma – a holnap világa című magazinműsorának Szöllősi Gergely, a kutatócsoport magyar tagja, az ELTE Természettudományi Karának fizikusa válaszolt.
2019.07.21. 11:02

Nagy áttörést hozhat a Zuckerberg által támogatott magyar kutatás

Világviszonylatban is egyedülálló egysejt-analitikai eljárást fejlesztett ki a mesterséges intelligencia segítségével a Magyar Tudományos Akadémia szegedi BIOMAG kutatócsoportja. A folyamatosan tanuló és egymást is tanító intelligens szoftverek képesek felismerni és kiszűrni a sejt szinten jelentkező egyedi eltéréseket. A kutatócsoportot most a Chan Zuckerberg Alapítvány is támogatja.
2018.07.28. 06:08

Fontos megállapítás a rák kezelésében

Egy minden emberi sejtben megtalálható gén "lecsendesítésével" megállítható lehet a rák terjedése - állapította meg egy új izraeli kutatás.
2018.07.17. 04:55

Kiderült, melyik a legősibb szín a földön

A nyugat-afrikai Mauritiániában, a Taoudeni-medencében található egykori tengerfenékről előkerült világos rózsaszín pigmentek az ősi klorofill molekuláris fosszíliái, a 650 millió éve letűnt fotoszintetizáló organizmusok földi maradványai. Ezek az érintetlen formában megtalált legősibb színezőanyagok a világon.
2018.03.31. 08:33

Az emberi élet létrejöttét is befolyásoló jelenséget kutattak magyar tudósok

Minden fejlettebb élőlény a Földön annak köszönheti létezését, hogy valamikor több milliárd évvel ezelőtt különböző primitív sejtek szimbiózisba léptek egymással. Ezt a folyamatot vizsgálják magyar tudósok is. Az InfoRádió Szigma - A holnap világa című magazinműsorában Zachar István, az ELTE Növényrendszertani, Ökológiai és Elméleti Biológiai Tanszékének munkatársa beszélt erről.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018