INFORÁDIÓ 
2019. október 15. kedd
Teréz

petro porosenko

2019.04.23. 20:17

Óriási különbséggel kapott ki Porosenko, Kárpátalján még nagyobbal

Az ukrán elnökválasztás múlt vasárnap megtartott második fordulójában leadott szavazatok 100 százalékának összeszámlálása alapján Volodimir Zelenszkij humorista-producer jelölt nyert 73,22 százalékkal, míg Petro Porosenko hivatalban lévő államfő a voksok 24,45 százalékát kapta - derült ki a Központi Választási Bizottság (CVK) honlapján közölt előzetes végeredményből.
2019.04.19. 20:46

Nem kímélték egymást az ukrán elnökjelöltek

Érzelmektől túlfűtött, kölcsönös vádakkal telitűzdelt vita zajlott péntek este a kijevi Olimpiai stadionban Petro Porosenko hivatalban lévő ukrán államfő és kihívója, Volodimir Zelenszkij humorista elnökjelölt között két nappal az elnökválasztás vasárnapi második, döntő fordulója előtt.
2019.04.02. 14:24

Timosenko választási csalással vádolja Porosenkót

Julija Timosenko, az ukrán Haza (Batykivscsina) párt jelöltje azzal gyanúsította meg kedden Petro Porosenko hivatalban lévő államfőt, hogy szavazatokat vett el tőle és csalással jutott be az ukrán elnökválasztás második fordulójába. Timosenko hozzátette mindazonáltal, hogy nem támadja meg a választások eredményét, mert nem bízik az igazságszolgáltatásban.
2019.03.31. 09:09

Elkezdődött az ukrán elnökválasztás

Vasárnap helyi idő szerint reggel nyolc órakor (közép-európai idő szerint hét órakor) kinyitottak a szavazóhelyiségek Ukrajnában, és megkezdődött az elnökválasztás első fordulója.
2019.01.07. 20:14

Aggódik a "harmadik Róma"

A hétvégén hivatalosan is kettészakadt az orosz és az ukrán egyház: az erről szóló oklevelet a konstantinápolyi pátriárcha Isztambulban írta alá. Vlagyimir Putyin orosz elnök az Ukrajnában élő oroszok elleni vérengzések veszélyére figyelmeztetett.
2018.12.09. 15:08

Kijev segítséget kér a katonák ügyében

Petro Porosenko ukrán elnök Onufrijhoz, az ukrán ortodox egyház Moszkvához hű "szárnyának" vezetőjéhez fordult azzal a kéréssel, hogy járjon közben az orosz félnél a Kercsi-szoros közelében történt támadásban elfogott és letartóztatott ukrán haditengerészek kiszabadítása érdekében - hozta nyilvánosságra az elnök sajtószolgálata.
2018.12.06. 15:56

Újra járnak a hajók az Azovi-tengeren

Oroszország „részben feloldotta” az Azovi-tengeren található ukrán kikötők blokádját – közölte az ukrán kormány. Ezt a „kemény nemzetközi nyomásnak” tulajdonították be, amiért köszönetet mondtak.
2018.11.26. 16:37

Hadiállapotot vezet be Ukrajna

A hadiállapot november 28-án, szerdán közép-európai idő szerint reggel nyolc órakor lép életbe Ukrajna tíz megyéjében - közölte Petro Porosenko ukrán elnök hétfői televíziós beszédében, hangsúlyozva, hogy nem korlátozzák az állampolgárok szabadságjogait és a jövő évi választásokat is a tervezett időpontban tartják meg.
2018.11.26. 04:50

60 napos hadiállapot bevezetését tervezi Ukrajna

Hadiállapot bevezetését javasolta hatvan napi időtartamra az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) vasárnap éjjel tartott ülésén Olekszandr Turcsinov, a testület elnöke, amit Petro Porosenko államfő is támogatásáról biztosított - derült ki az Ukrajinszka Pravda hírportál tudósításából.
2018.09.29. 18:23

Porosenko: elvárjuk Ukrajna szuverenitásának tiszteletben tartását

Ukrajna elnökeként védeni fogom az ukrán állampolgárokat lakóhelyüktől függetlenül, s ezáltal országom szuverenitását védve ugyanilyen tiszteletet várok el más államoktól a mi szuverenitásunk iránt - jelentette ki Petro Porosenko ukrán államfő szombaton a kelet-ukrajnai Harkivban tartott sajtótájékoztatóján.
2018.05.30. 14:38

Aggályait hangoztatta Kijevben a német elnök

A német államfő kedd óta hivatalos látogatáson Ukrajnában tartózkodik. A kétnapos látogatás célja a két ország közti kapcsolat erősítése, elsősorban azáltal, hogy Kijev felgyorsítja a már régóta ígért reformintézkedéseket, valamint hatékonyabban küzd a burjánzó korrupció ellen. Frank-Walter Steinmeier tárgyalásain fontos helyen szerepel a kelet-ukrajnai válság megoldása is.
2018.05.16. 21:12

Az ukrán elnök visszavonta az állampolgársági törvény Magyarország által bírált módosítási javaslatát

Petro Porosenko ukrán elnök visszavonta azt a törvénymódosítási javaslatát, amelynek értelmében egyebek mellett megfosztanák ukrán állampolgárságuktól azokat a kettős állampolgárokat, akik részt vesznek más országok választásain, illetve külföldi útlevelet használnak ki-, illetve beutazáskor az országhatáron - jelentette szerdán az UNIAN ukrán hírügynökség.
2017.11.06. 20:19

Dagad az offshore-botrány

Egyre több részlet látott napvilágot hétfőn a különféle hírcsatornákon keresztül a legújabb offshore-botrányról, a hírügynökségek ismert személyek (így orosz vezető üzletemberek és Petro Porosenko ukrán elnök), illetve nagy hírű cégek ügyleteiről számoltak be.
2017.09.26. 10:22

Durva szankcióról beszélt Szijjártó Péter

Magyarország az Európai Unióban blokkolni és vétózni fog minden olyan lépést, amely a keleti partnerség program jegyében Ukrajnának újabb előrelépést jelenthetne az európai integrációs folyamatban - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-nek, miután Petro Porosenko ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018